• Jaga lugu:

  EL: hädas suurpangad mingu või pankrotti

  Euroopa Komisjon kavandab tegevusplaani, mis võimaldaks suurpangad häda korral pankrotti lasta. Samuti tahetakse võtta võim suurtelt reitinguagentuuridelt.

  Euroopa Komisjon (EK) tahab ühtlustada finantssektoris kehtivad karistusreeglid, reguleerida rangemalt reitinguagentuuride tegevust ja lasta kriisis suurpangad vajadusel pankrotti, kirjutab Süddeutsche Zeitung (SZ). Komisjon nõuab ka, et pangad koguksid piisava rahavaru, et tagada klientidele vajadusel hoiuste väljamakse. EK president Jose Manuel Barroso esitleb plaani 20. oktoobril.EK üks ametnik ütles SZle, et seni on finantssektori suuremat reguleerimist takistanud 27 liikmesriigi erinevad huvid. Rahanduskriisis on aga riikide positsioonid ühtlustumas. Nii näiteks on seni olnud Euroopas erinev suhtumine finantsrikkumistesse. Tehingutes siseinfot kasutavad börsimaaklerid saavad näiteks Saksamaal karistada, Bulgaarias aga mitte. Tulevikus hakkab kehtima ühtne standard.Lisaks plaanib Barroso tutvustada neljapäeval avalikult instrumentide kogu, mille abil raskustesse sattunud pangad algul stabiliseeritaks, ning kui see ei õnnestu, lastaks need pankrotti. Nii ei peaks valitsused enam maksumaksja rahaga panku päästma.Mis puudutab suuri reitinguagentuure, siis ei tohi ettevõtted ja riigid lasta oma reitingut enam ainult ühel agentuuril määrata, vaid peavad hindajat regulaarselt vahetama. Suurte reitinguagentuuride kõrval peavad turule pääsema ka väiksemad.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
USAs on vaktsineeritud 70% inimestest
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.