• Jaga lugu:

  Euroala hakkab ülejäänudEList eralduma

  Euroga liitunud 17 riiki otsustasid äsjasel tippkohtumisel muuhulgas ka suurema eraldumise kasuks ülejäänud ELi liikmesriikidest. Samuti on plaanis euroala sees senisest rohkem koordineerida majandus- ja rahanduspoliitikat.

  Riigi- ja valitsusjuhid otsustasid Brüsseli tippkohtumisel, et tulevikus hakkavad toimuma reeglipäraselt EL 17 ehk euroala tippkohtumised, mis ei pea tingimata ühtima EL 27 ehk terve Euroopa Liidu tippkohtumistega, vahendab Reuters.
  Ühtlasi on plaanis valida president neile vähemalt kaks korda aastas toimuma hakkavatele tippkohtumistele. Samuti luuakse euro töögrupp, mis saab endale täiskohaga Brüsselis istuva presidendi. See grupp hakkab saama sisulisi ettepanekuid otse Euroopa Komisjonilt.
  Et ära hoida oht, et euroala irdub liigselt ülejäänud 10 liikmesriigist, hakkavad kord kuus kohtuma ELi Ülemkogu, Euroopa Komisjoni, Euroopa Keskpanga ja euroala juht. Samuti peavad euroala riigid viivitamatult informeerima kõigist oma otsustest ülejäänud 10 riiki.
  Eurotsooni sisene koostööle keskendumine eeldab muutusi ELi leppes, sellega peavad nõustuma kõik 27 liikmesriiki. Kui seda ei juhtu – näiteks Suurbritannia vastuseisu tõttu –, peavad 17 euroala riiki sõlmima omavahel leppe sarnaselt Schengeni piirileppega.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
USAs on vaktsineeritud 70% inimestest
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.