Katre Pilvinski • 28. oktoober 2011 kell 9:31

Erste kahjum oodatust sügavam 

Ida-Euroopa suuruselt teise laenaja Ernste Group Bank AG kasumilangus oli eeldatust sügavam, põhjuseks osades tegevuspiirkondades allahinnatud varad ning halbade laenude provisjonid.

Panga kolme kuu puhaskahjum oli 1,49 miljardit eurot võrreldes aasta varasema 324,9 miljoni eurose korrigeeritud puhaskasumiga. Bloombergi küsitletud üheksa analüütiku keskmine hinnang oli 1,42 miljardi eurone kahjum.

Erste suurim käibeallikas intressitulu kasvas 2,3 protsenti, 1,43 miljardi euroni võrreldes küsitluses hinnatud kaheprotsendilise kahanemisega 1,36 miljardi euroni. Panga komisjoni- ja teenustasud kukkusid 1,4 protsenti, 445,9 miljoni euroni, mis on prognoositust nõrgem tulemus.

Erste 10. oktoobril avaldatud 1,6 miljardi euro suurune varade allahindlus võeti enamasti sisse selles kvartalis. See teeb kokku 800 miljoni euro jagu langust tänavu. See hõlmab varade allahindlusi Ungari ja Rumeenia üksustes ning erakorralisi kulusid halbade laenude eest Ungaris.

 

Hetkel kuum