• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Erste kahjum oodatust sügavam 

  Ida-Euroopa suuruselt teise laenaja Ernste Group Bank AG kasumilangus oli eeldatust sügavam, põhjuseks osades tegevuspiirkondades allahinnatud varad ning halbade laenude provisjonid.

  Panga kolme kuu puhaskahjum oli 1,49 miljardit eurot võrreldes aasta varasema 324,9 miljoni eurose korrigeeritud puhaskasumiga. Bloombergi küsitletud üheksa analüütiku keskmine hinnang oli 1,42 miljardi eurone kahjum.
  Erste suurim käibeallikas intressitulu kasvas 2,3 protsenti, 1,43 miljardi euroni võrreldes küsitluses hinnatud kaheprotsendilise kahanemisega 1,36 miljardi euroni. Panga komisjoni- ja teenustasud kukkusid 1,4 protsenti, 445,9 miljoni euroni, mis on prognoositust nõrgem tulemus.
  Erste 10. oktoobril avaldatud 1,6 miljardi euro suurune varade allahindlus võeti enamasti sisse selles kvartalis. See teeb kokku 800 miljoni euro jagu langust tänavu. See hõlmab varade allahindlusi Ungari ja Rumeenia üksustes ning erakorralisi kulusid halbade laenude eest Ungaris.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.