31. oktoober 2011 kell 16:16

Panasonic ennustab 5,5miljardilist kahjumit

Jaapani elektroonikatootja Panasonic ennustab märtsis lõppeva eelarveaasta kahjumiks 5,5 miljardit dollarit (420 miljardit jeeni), püstitades sellega kümne aasta rekordi, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Panasonicu kõrge kahjuminumbri taga on ettevõtte plaanitust kiirem restruktureerimine, mis on kaasa toonud ootamatult suured kulutused, mis on ennustuste kohaselt kogu eelarveaasta lõikes algselt planeeritust ligi viis korda suuremad. Ümberkorraldused tingis eelkõige senine suur kahjum televiisorite ja pooljuhtide tootmisest. Et seda osa taas tulutoovaks muuta, kavatseb firma oma tootmistegevust selles valdkonnas vähendada ja muuhulgas lõpetada Tokyo lähedal asuvas tehases vedelkristallpaneelide tootmise.

Aprillis teatas firma ka 17 000 töökoha kaotamisest 2013. aasta märtsiks, kuid esmaspäeval andsid Panasonicu esindajad märku, et eesmärk püütakse saavutada aasta varem.

Mitme analüütiku sõnul ei pruugi aga praegune kahjumisõnum Panasonicu aktsiat väga palju mõjutada. Kuna firma aktsia hind on sel aastal juba ligi kolmandiku võrra langenud, võib turule jääda mulje, et ettevõtte hetkeline turuväärtus sisaldab endas juba ennustatud kahjumit.

Firma esindajate sõnul annab restruktureerimine tuleviku kasuminumbritele hoopis paremad väljavaated. Panasonic üritab muuta oma rõhuasetust, liikudes tarbeelektroonikalt üha enam keskkonnatehnoloogia tootmise suunas.

 

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum