• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Panasonic ennustab 5,5miljardilist kahjumit

  Jaapani elektroonikatootja Panasonic ennustab märtsis lõppeva eelarveaasta kahjumiks 5,5 miljardit dollarit (420 miljardit jeeni), püstitades sellega kümne aasta rekordi, vahendab uudisteagentuur Reuters.

  Panasonicu kõrge kahjuminumbri taga on ettevõtte plaanitust kiirem restruktureerimine, mis on kaasa toonud ootamatult suured kulutused, mis on ennustuste kohaselt kogu eelarveaasta lõikes algselt planeeritust ligi viis korda suuremad. Ümberkorraldused tingis eelkõige senine suur kahjum televiisorite ja pooljuhtide tootmisest. Et seda osa taas tulutoovaks muuta, kavatseb firma oma tootmistegevust selles valdkonnas vähendada ja muuhulgas lõpetada Tokyo lähedal asuvas tehases vedelkristallpaneelide tootmise.
  Aprillis teatas firma ka 17 000 töökoha kaotamisest 2013. aasta märtsiks, kuid esmaspäeval andsid Panasonicu esindajad märku, et eesmärk püütakse saavutada aasta varem.
  Mitme analüütiku sõnul ei pruugi aga praegune kahjumisõnum Panasonicu aktsiat väga palju mõjutada. Kuna firma aktsia hind on sel aastal juba ligi kolmandiku võrra langenud, võib turule jääda mulje, et ettevõtte hetkeline turuväärtus sisaldab endas juba ennustatud kahjumit.
  Firma esindajate sõnul annab restruktureerimine tuleviku kasuminumbritele hoopis paremad väljavaated. Panasonic üritab muuta oma rõhuasetust, liikudes tarbeelektroonikalt üha enam keskkonnatehnoloogia tootmise suunas.
   
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.