Indrek Kald • 2. november 2011 kell 12:29

Madis Müller: Kreekal pole ju alternatiivi

Eesti Panga asepresidendi Madis Mülleri sõnul jääb arusaamatuks, millist alternatiivi näevad kreeklased neile pakutavale abipaketile.

"Täna ei ole küsimus selles, et me saaks kuidagi vaielda vastu ettepanekule korraldada rahvahääletus, [vaid selles, et] ei ole väga selge, mis on nende arvates alternatiiv," rääkis ta Vikerraadios.

Müller rõhutas, et Kreeka abistamine eeldab igal juhul, et riik astub ise samme reformides majandust ja kärpides kulusid. "Kui Kreeka lükkab tagasi kõik nõutavad kärpemeetmed, /.../ siis ma ei ole kindel, et EL saab lõpmatuseni jätkata Kreeka finantseerimist," kinnitas ta.

Mülleri sõnul pole ratsionaalseid argumente, miks peaks olema Kreeka huvides euroalast lahkuda, samuti pole eurotsooni lagunemisest huvitatud teised liikmesriigid, ent kokkuvõttes on tegu mitte ainult ratsionaalsete otsustega, vaid poliitilise küsimusega.

Hetkel kuum