2. november 2011 kell 8:25

"Referendum annab eurole selge mandaadi"

Kreeka peaminister George Papandreou usub, et kreeklased hääletavad referendumil abipaketi poolt ning riik jääb eurotsooni püsima.

„Referendum annab selge mandaadi ja tugeva sõnumi nii Kreekas sees kui väljaspool, meie Euroopa kursil ja meie osalemises euros,“ ütles Papandreou täna hommikul valitsuskabineti ministritele, vahendab Bloomberg. See „kindlustab püsimise kursil kõige kindlamal moel.“

Papandreou lendab täna Prantsusmaale, et kohtuda Saksamaa ja Prantsusmaa, IMFi, Euroopa Keskpanga ning Euroopa Komisjoni juhtidega.

Papandreou toetus on kahanenud nii tema enda Pasok partei ridades kui parlamendis. Kuus Pasoki partei liiget kutsusid eile Papandreoud üles tagasi astuma.

„Dilemma ei seisne mitte kas selles või teises valitsuses,“ ütles Papandreou. „Dilemma on kas ’jah või ei laenuleppele’, ’jah või ei Euroopale’, ’jah või ei eurole.’“Referendum korraldatakse niipea kui võimalik, praegustel andmetel võib toimuda referendum juba detsembris. Kui Kreeka rahvas peaks uue abipaketi tagasi lükkama, on suur oht et riik läheb kontrollimata pankrotti ning Kreeka peab eurost loobuma.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum