2. november 2011 kell 9:09

Itaalia peab kriisiistungit

Itaalia juhtivad finantsametnikud kogunevad täna erakorralisele kriisiistungile, kuna üha suuremad börsikõikumised ähvardavad võlakriisi tõugata ka euroala suuruselt kolmanda majanduse ning sellega koos seada ohtu euroala tervikuna.

Täna pärastlõunal kell 15 kohtuvad majandusminister Giulio Tremonti, Itaalia panga juht Ignazio Visco, rahandusminister Vittorio Grilli, samuti kindlustusfirmade ja turujärelevalve juhid, vahendab Reuters.

Juhul, kui Itaalia laenukulud peaksid kontrolli alt väljuma, tähendaks see suurt ohtu euro püsimajäämisele. President Giorgio Napolitano tuli eile õhtul välja ebahariliku sõnumiga, kutsudes peaminister Silvio Berlusconit üles viivitamatult ellu viima lubatud majandusreforme. Napolitano avaldus tuli pärast seda, kui Itaalia äri- ja pangaliidud olid kutsunud Berlusconit viivitamatult tegutsema, vastasel korral tuleb tal „teha omad järeldused“.

Itaalia riigivõlakirjade tootlus on kerkinud üle 6 protsendi ning riskipreemiate vahe Saksamaa võlakirjadega on tõusnud rekordtasemele.

 

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum