• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Homsest laenuraha odavneb

  Euroopa Keskpanga baasintressimäärade tänane kärbe tuli turgudele üllatusena, mistõttu võiks homsest veidi alaneda ka pankadevahelise laenuturul intressimäärad ja muuta läbi Euribori languse ka Eesti laenuvõtja jaoks elu grammi võrra lihtsamaks.

  Finantsuudisteagentuuri Bloomberg poolt küsitletud viiekümne viiest makroanalüütikust vaid kuus uskus, et Keskpank võib juba tänasel koosolekul baasintressimäära kärpida.
  Samas aga ennustas enamus (kolmkümmend kaks makroanalüütikut kahekümnest), et keskpank turgutab regiooni habrast majanduskasvu baasintressimäärade langetamisega oma detsembrikuisel koosolekul.
  Tänane kärbe ei pruugi aga tähendada, et detsembris ei võiks Euroopa Keskpank baasintressimäära 1,25 protsendilt veelgi allapoole tuua.
  Täna, enne baasintressimäärade otsuse teatavakstegemist, langes Eesti laenuturu baasintressimääraks kujunenud 6 kuu Euribor 1,780%lt 1,776 protsendini. Homme võib oodata juba kiiremat Eurobori langust.
  Kuna eeslastel oli oktoobri lõpus Eesti pankades üleval 14,14 miljardi euro eest laene, tähendaks nt. 0,1 protsendipunktine laenuintressimäära langus umbes 14 miljoni eurost aastasäästu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.