• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Küberpätid võivad saada süüdistuse Eestis ja USAs

  Küberkuritegevuses kahtlustatavana kinni peetud Eesti ja Vene kodanikud võivad saada kriminaalsüüdistuse nii USAs kui ka Eestis.

  Arvutikelmuse ja rahapesu juhtum tuli ilmsiks pärast seda, kui Eesti kaitseminister Mart Laar lahkus Washingtonist küberjulgeoleku teemal toimunud kohtumiste järel USA seadusandjate ja ametnikega, kirjutas Chicago Tribune.
  Eesti on võtnud juhtiva rolli, et tugevdada küberjulgeolekut pärast 2007. aasta aprilli küberrünnakut, milles süüdistati Venemaad. Venemaa aga salgab igasugust seotust rünnakuga.
  USA korrakaitseametniku sõnul ähvardab lisaks USA kriminaalsüüdistustele küberpätte kriminaalsüüdistus neid ka Eestis.
  Riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Tammai selgitas, et kui prokurör läheb asjaga kohtusse ning esitab kahtlustatavana kinni peetule süüdistuse ja kohus leiab, et see süüdistus on põhjendatud ja määrab neile karistused, siis nad võivad saada karistused Eestis nende kuritegude eest, mille eest neil on siin süüdistus esitatud, ja seejärel loovutatakse nad USAle, kus siis toimub sealne kohtupidamine.
  “Kui sealne kohus leiab samuti, et need isikud on need arvutikurteod toime pannud, siis nad võivad saada karistuse ka USAs. Nad võivad saada süüdistuse mõlemas riigis, kuid erinevate kuritegude eest,” lisas ta.
  USA Eesti suursaatkonna kõneisik märkis, et küberkurjategijate arreteerimiseni viis kahe riigi ametnike tihe koostöö, juhtum on piiriülese koostöö hea näide.
  Politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitseiosakonna, riigiprokuratuuri, Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi, FBI, NASA ja USA prokuratuuri koostööna peeti 8. novembril kinni kuus meest ja üks naine, keda kahtlustatakse ulatuslikus arvutikelmuses ja rahapesus. Kahtlustused on esitatud ka viiele nende kontrolli all olevale äriühingule.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.