• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Silvano FG aktsia muutus odavaks

  Naistepesufirma Silvano FG aktsia on tänu kolmanda kvartali järsult kasvanud puhaskasumile muutunud hinna-kasumi suhte näidu alusel väga odavaks.

  Suhtarvu näiduks oli 4,5 võrreldes näiteks Olypmic EG 19,8ga. Samas on investoritele küsimärgiks, kas oluliselt Valgevene rubla odavnemisest tingitud kasumi kasv muudab praeguses mahus kasumid võimalikuks ka edaspidi.
  „Kasumimarginaalide arvestuses on 2011. aastal sees positiivne efekt tootmiskulude (st Valgevene kulude) odavnemisest. Selle efekti mõju kestab suure tõenäosusega 2-3 kvartalit, seejärel ärimarginaalid taas normaliseeruvad. 2011. aasta 9 kuu marginaalid on pikas perspektiivis pigem optimistlikud kui realistlikud,“ ütles Silvano FG juhatuse liige Märt Meerits. „Samas – teeme tööd kõikide kuluridadega. Konservatiivsemad investorid vaatavad võrdlusbaasina 2010. aasta brutorentaablust ja ärikasumi marginaale. Selge on muidugi ka see, et SFG Grupi müügimahud jätkavad kasvamist, kuna meie sihtturgude tarbijad jätkavad normaalset kulutamist. Seega – müügimahtude kasvades kasvab ka ettevõtte võime rohkem kasumit teenida.“
  Ettevõtte kolmanda kvartali kasum aktsia kohta kasvas mulluselt 9 eurosendilt 18 eurosendile. Ettevõtte omanike osa puhaskasumist kasvas 100,6 protsenti, 6,915 miljoni eurole. Käive kasvas 18,2 protsenti, rahavoog põhitegevusest aga kahanes 27,1 protsenti 6,5 miljonile eurole.Ettevõtte omakapitali tootlus kasvas aasta lõpu 33,4 protsendilt 77,3-le.
  Pikemalt loe tänasest Äripäevast. Vajadusel osta päevapilet või telli leht siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs võttis suuna alla
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.