Silvano FG aktsia muutus odavaks

Romet Kreek 10. november 2011, 06:45

Naistepesufirma Silvano FG aktsia on tänu kolmanda kvartali järsult kasvanud puhaskasumile muutunud hinna-kasumi suhte näidu alusel väga odavaks.

Suhtarvu näiduks oli 4,5 võrreldes näiteks Olypmic EG 19,8ga. Samas on investoritele küsimärgiks, kas oluliselt Valgevene rubla odavnemisest tingitud kasumi kasv muudab praeguses mahus kasumid võimalikuks ka edaspidi.

„Kasumimarginaalide arvestuses on 2011. aastal sees positiivne efekt tootmiskulude (st Valgevene kulude) odavnemisest. Selle efekti mõju kestab suure tõenäosusega 2-3 kvartalit, seejärel ärimarginaalid taas normaliseeruvad. 2011. aasta 9 kuu marginaalid on pikas perspektiivis pigem optimistlikud kui realistlikud,“ ütles Silvano FG juhatuse liige Märt Meerits. „Samas – teeme tööd kõikide kuluridadega. Konservatiivsemad investorid vaatavad võrdlusbaasina 2010. aasta brutorentaablust ja ärikasumi marginaale. Selge on muidugi ka see, et SFG Grupi müügimahud jätkavad kasvamist, kuna meie sihtturgude tarbijad jätkavad normaalset kulutamist. Seega – müügimahtude kasvades kasvab ka ettevõtte võime rohkem kasumit teenida.“

Ettevõtte kolmanda kvartali kasum aktsia kohta kasvas mulluselt 9 eurosendilt 18 eurosendile. Ettevõtte omanike osa puhaskasumist kasvas 100,6 protsenti, 6,915 miljoni eurole. Käive kasvas 18,2 protsenti, rahavoog põhitegevusest aga kahanes 27,1 protsenti 6,5 miljonile eurole.
Ettevõtte omakapitali tootlus kasvas aasta lõpu 33,4 protsendilt 77,3-le.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast. Vajadusel osta päevapilet või telli leht siit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2011, 09:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing