11. november 2011 kell 7:17

Miljardärist F1 tiimiomaniku lennufirma pankroti äärel

India miljardär Vijay Mallya, kellele kuulub Force India vormel 1 meeskond, lennufirma Kingfisher Airlines on arvete maksmisega sattunud hätta ja pärast Economic Times'i artiklit on firma aktsia kukkunud ajaloo madalaimale tasemele.

Kingfisher Air kukkus täna hommikul Mumbai börsil 14%, 18,7 ruupiani, liikudes madalaima sulgemishinna suunas pärast börsile tulekut 2006. aastal. Firma aktsia on sel aastal odavnenud lausa 72%, samas kui BSE500 indeks on kukkunud 17%, kirjutab Bloomberg.

Economic Times'i sõnul on India suuruselt teine lennufirma alates teisipäevast tühistanud üle 167 lennu, kuna firmal pole raha kütuse eest maksmiseks. Selle nädala alguses teatas lennufirma, et on vähendanud lendude arvu madala nõudluse tõttu.

"Juhul kui kuskil suurt hulka raha ei leita, ei näe mina, kuidas see firma elus püsib," ütles Indian Institute of Managementi korporatiivstrateegia professor Rishikesha Krishnan Bloombergile. "See rahahunnik peab tulema Mallyalt. Ma ei kujuta ette, et keegi teine sellesse firmasse raha paigutaks."

Mallya lõi Kingfisher Airi 2005. aastal, osalt aitamaks promoda UB Groupi poolt villitavat Kingfisheri õlle brändi. Firma lennuparki kuulub 66 lennukit ning lisaks on tellitud viis Airbus A380 ülisuurt lennukit.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum