• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa mured langetasid USA börse

  Poliitilised muutused Itaalias ja Kreekas ei suutnud esmaspäeval investorite meeleolu oluliselt parandada ja domineerivaks jäi kahtlus, kas see on piisav, et viia Euroopa lähemale võlakriisi lahenemisele, mis omakorda viis langusse ka peamised USA aktsiaindeksid.

  Pärast reedest rallit kukkusid aktisaindeksid esmaspäeval 0,6-0,9% võrra. Järgnevalt on toodud peamiste näitajate sulgumistasemed:
  Dow Jones    12 078,98      -74,70        -0,61%Nasdaq           2 657,22       -21,53       -0,80%S&P 500         1 251,78      -12,07        -0,96%
  Nagu enamikul languspäevadel olid ka täna surve all pankade aktsiad. Dow Jonesi tööstuskeskmise langust vedasid JPMorgan Chase (-2,19%)ja Bank of America (-2,58%). Kukkusid ka Morgan Stanley (-2,69%), Goldman Sachs (-2,33%) ja Citigroup (-3,24%).
  Investorid jälgivad suure tähelepanuga Itaalia võlakirjade tulumääri. Viie- ja kümneaastaste võlakirjade tulusus ületab jätkuvalt 6,5%, kuid on veidi kukkunud võrreldes kümneaastaste võlakirjade eelmisel nädalal saavutatud rekordtasemega 7,48 protsendil.
  Esmaspäevaste tõusjate hulgas oli lennukitootja Boeing (+1,52%), kes teatas, et võitis Dubais asuva Emirates Airline’i lennukite tootmise konkursi, mille tulemusena tellib viimane Boeingult 18 miljardi dollari eest 50 lennukimudelit 777. Lisaks on Emirates Airline'il 8 miljardi dollari suurune optsioon veel 20 lennuki valmistamiseks, peaks ettevõte seda vajama. Kerkisid ka rasketööstusmasinate tootja Caterpillar aktsiad, kui viimane avalikustas plaani rajada Indoneesiasse uus kaevandusmasinate tehas ja suurendada USA tehase võimsust.
  Dollar tugevnes esmaspäeval euro ja naela suhtes, aga langes Jaapani jeeni suhtes.
  Detsembri tähtajaga naftafutuuride hind kukkus 85 senti tasemele 98,14 dollarit barrelilt. Sama kuu kullafutuuride hind alanes 9,70 dollarit, jõudes tasemele 1 788,40 dollarit untsi kohta.
  USA valitsuse kümneaastaste võlakirjade hind kerkis, alandades tulusust reedeselt 2,06 protsendilt 2,04 protsendile.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.