Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parim lihakoht asub Kadriorus

  Restoranide edetabeleid on mitmesuguseid, üks neist siinsamas minu söögilugude juures. Atmosfäär, teenindus, toit - loomulikult on kõik need küljed olulised ja mõni koht ikka parem kui teine. Kui aga üks veendunud lihasööja, kellele väline tilulilu eriti korda ei lähe, peaks söögikohtade edetabeli kokku panema, oleks Kadrioru Argo seal kindlasti eesotsas.
  Eks neid ausaid lihakohti ole nii siin- kui ka sealpool südalinna teisigi. Ära tunneb need enamasti maja ümber parkivate autode järgi, mis on suured ja uhked. Järeldus: maksujõulisi kliente jätkub. Kadriorg on minu jaoks suhteliselt tundmatu piirkond, nii et autode järgi ma Argot üldse märkasingi. Mida imet üks madal majake küll sisaldab, et see niimoodi rahvast ligi tõmbab?
  Argos pakutakse Gruusia roogasid. Sõin liha ja suppi, jõin Gruusia veini ja nüüd ühinen minagi kiidukooriga, mis seda võõramaalaste tehtud kodust kohta ülistab.
  Akende taga võib olla samahästi Tallinn või Tbilisi, Moskva või Berliin, Kapa-Kohila või Nafplio, vahet pole. Sisekujundus peaaegu puudub, aga toolid ja lauad on olemas, taldrikud ja klaasid ka, aitab küll. Millised, pole oluline, peaasi on aus toit ja sõbralik teenindus.
  Suured ja toitvad road. Tegelikult ei sobigi sõna "teenindus" Argos kasutada, sest seal ei teenindata, vaid võetakse külalisi vastu. Olete te kuulnud, et mõnele teenindajale oleks korda läinud, kui toitu on liiga palju tellitud?
  Argos hakkasime hooga peale: midagi sissejuhatuseks, siis supp, siis praad. "Liiga palju tellite," ütles peremees, "te ei jõua seda ära süüa." Tal oli õigus. Argo šašlõkid on korralikud kõhutäied, supp oli ülearune, hatšapurist rääkimata.
  Et maitseid rohkem saaks, võtsime siiski ühe hartšoo kahe peale ja hatšapuri palusime kaasa pakkida (see pandi kenasti karpi). Supp oli tummine ja tuline, lihtne ja lihane.
  No ja lõpuks jõudsin siis liha juurde. Mina sõin grillitud seakarbonaadi, lauakaaslane lambašašlõkki. Lisandiks olid mõlemal kartulid, sibularõngad, tomatikaste ja natuke salatit - ainult hädavajalik, ei enamat.
  Aga liha, see oli suurepärane. Kust need lihtsad lihakohad küll sellise kvaliteediga liha välja võtavad, imestan ma ikka ja jälle ja eriti siis, kui olen tipprestoranide varustusprobleemidest kuulnud.
  Tagasihoidlik interjöör. Kumb oli parem, siga või lammas, on raske öelda, mõlemad olid mahlakad, parajalt küpsed ja lopsakad lihatükid oma parimas vormis.
  Lambal oli lambamaitset parajasti niipalju, et söödavat identifitseerida; seal ilus taine tükk, millel pekist vaid mälestus ja maitse jäänud. Suurus oli muidugi selline, et sööd ja sööd ja sööd, aga otsa ei saa.
  Minus peituv snoob püsis peaaegu kogu õhtusöögi vaguralt vait. Ainult korraks, kui plasttool lauakaaslase alla praginal kokku hakkas vajuma, tõstis ta pead ja katsus irooniliselt muiata. Aga kui peremees hoolitsevalt uut tooli tuli pakkuma, lõi snoobike pilgu jälle taldrikule ja lükkas uue lihatüki kahvli otsa. Mõnus ju!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Karl-Eduard Salumäe: kasutatud autode turg on nagu mingi kentaur
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Krüptomaailmas toimus oluline uuendus. Mida see toob investorile?
Etheriumi plokiahela tänavu 15. septembril toimunud merge on aasta üks suurimaid uudiseid krüptovaldkonnas. Mida see tähendab ja mida on investoritel oodata?
Etheriumi plokiahela tänavu 15. septembril toimunud merge on aasta üks suurimaid uudiseid krüptovaldkonnas. Mida see tähendab ja mida on investoritel oodata?
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
EAS suunab 15 miljonit rakendusuuringute toetuseks
EAS avab rakendusuuringute programmi (RUP) uue toetusvooru arendusprojektide elluviimiseks. Toetuse eelarve on 15 miljonit eurot.
EAS avab rakendusuuringute programmi (RUP) uue toetusvooru arendusprojektide elluviimiseks. Toetuse eelarve on 15 miljonit eurot.

Olulisemad lood

Facebooki, TikToki ja Twitterit Eestis esindav firma hüppab pea 200miljonilise käibeni
Twitterit, Snapchati, Metat ja teisi gigante Eesti ja Baltikumis esindav firma kasvatas hüppeliselt oma käivet. Kui kolm aastat tagasi oli ettevõtte Httpool Baltics käive 5 miljonit, siis käesoleval aastal on käibeprognoos pea 200 miljonit.
Twitterit, Snapchati, Metat ja teisi gigante Eesti ja Baltikumis esindav firma kasvatas hüppeliselt oma käivet. Kui kolm aastat tagasi oli ettevõtte Httpool Baltics käive 5 miljonit, siis käesoleval aastal on käibeprognoos pea 200 miljonit.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.