• Jaga lugu:

  Kohtutäituritel suured võlad kaelas

  Jõuliselt võlglaste käsi väänavad kohtutäiturid on ise riigile võlgu kümneid tuhandeid eurosid. Kokku on kümne täituri rahalised kohustused maksuameti ees 220 000 eurot, kirjutab Äripäev.

  Esmaspäeval kohtutäiturite koolitusreiside teemal kohtunud maksu- ja tolliameti ning kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja esindajate üheks jututeemaks kujunes ka täiturite kui teistele eeskujuks olevate inimeste maksuvõlad.
  Maksuameti kinnitusel ulatuvad kümne täituri rahalised kohustused riigi ees kokku 220 000 euroni. Et kümnest kohtutäiturist kolmel on võlad ajatatud, siis neid maksuvõlgnikeks nimetada ei tohi. Seda niikaua, kuni nad ajatamisgraafikust kinni peavad. Ülejäänud seitset nimetab maksuamet aga otsesõnu maksuvõlgnikeks.
  "See tuli suure üllatusena, et täituritel on nii suured maksuvõlad. Oleks neid üks-kaks, siis võib rääkida lohakusest. Aga kümme täiturit ja päris suurte summadega, siis peab seda analüüsima, et milles on probleem. Päris normaalne see ei ole. Kindlasti peab koda reageerima," rääkis esmaspäevasel kohtumisel osalenud kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja aseesimees Mati Kadak.
  Kadak ei osanud öelda, millest sellised võlad täituritele on tekkinud. "Esimene oktoober oli tähtaeg, millal tuli maksta eelmise aasta tulumaksu ja sotsiaalmaksu juurdemaksed. Äkki on sealt need võlad tulnud," arutles ta. Kohtutäitureid maksustatakse sarnaselt FIEdena, kuigi äriregistris neid registreeritud pole.
  Suure üllatusena tuli Kadakule ka Kentmanni tänava majas samal koridoril büroosid omavate täiturite võlad: "Kas Terje Tšapis ja Urmas Tärno on ka võlgu?! Ausalt öeldes, ma ei teadnud."
  Loe täispikka artiklit siit, osta päevapilet või telli leht.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Koroonaviiruse Delta tüvi saadab vaktsineerituid haiglasse
Koroonaviiruse Delta variandiga satub haiglasse omajagu vaktsineeritud inimesi, selgub kümne juhtiva koroonaeksperdi intervjuust, kes tõdevad, et vaktsiinide peamine eesmärk oli algusest peale ära hoida just rasket põdemist ja surma.
Koroonaviiruse Delta variandiga satub haiglasse omajagu vaktsineeritud inimesi, selgub kümne juhtiva koroonaeksperdi intervjuust, kes tõdevad, et vaktsiinide peamine eesmärk oli algusest peale ära hoida just rasket põdemist ja surma.
Raadiohommikus: koroonapiirangute piirid, keskpanga uued sihid, nutihilbuäri, olümpiabuum
Hommikuprogrammi külaline on endine õiguskantsler, vandeadvokaat Allar Jõks, kellega arutleme koroonapiirangute seaduslikkuse üle; kas ja kuidas saab kolmanda laine ajal kehtestada lockdown'i, kuidas tuleks suhtuda vaktsineeritud ja vaktsineerimata kodanike segregatsiooni.
Hommikuprogrammi külaline on endine õiguskantsler, vandeadvokaat Allar Jõks, kellega arutleme koroonapiirangute seaduslikkuse üle; kas ja kuidas saab kolmanda laine ajal kehtestada lockdown'i, kuidas tuleks suhtuda vaktsineeritud ja vaktsineerimata kodanike segregatsiooni.