• Jaga lugu:

  Maksuamet andis Äripäevale aumärgi

  Maksu- ja tolliamet jagas täna aumärke ametnikele ja koostööpartneritele. Teiste seas pälvis tunnustuse Äripäev.

  Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel saab II klassi aumärgi ajalehe olulise panuse eest suurte ja süsteemsete pettuste päevavalgele toomisel, aidates nii kaasa õiguskuulekuse suurendamisele. Maksuameti teatel on Äripäev avaldanud artikleid kütuseturul toimuvatest petuskeemidest, samuti kohtutäiturite tegevuse kohta maksuarvestuse süsteemse petmise ja võlgade tasumise kahepalgelisuse paljastamisel ning kullaäris toimuvate pettuste kajastamisel.
  II klassi aumärgi saab ka OÜ Icefire juhatuse liige Jüri Kirme erakordse pühendumuse ja väga kvaliteetse ning kiire töö eest ametile oluliste infotehnoloogiliste lahenduste arendamisel, mis tagas ameti enam kui 50 infosüsteemi kvaliteetse ja tähtaegse eurole üleviimise ning tõrgeteta töö. Kirme oli ka peamine arenduspartner uue tulude arvestuse süsteemi loomisel, mis lõi muu hulgas eelduse ka ettemaksukonto kasutuselevõtuks, teatas amet.
  III klassi aumärgi saab Norra Kõrgema Majanduskooli doktorant, maksu- ja tolliameti endine peadirektori asetäitja Dmitri Jegorov erakordselt mõjusa panuse eest ameti töökorralduse süstematiseeritud arendamisse, mille tulemusena on amet pälvinud mitu kvaliteedi- ja innovatsiooniauhinda. Tema osa on ameti teatel olnud oluline maksunduse valdkonna tutvustamisel, Jegorov kujunes selles osas arvamusliidriks avalikkuse ja erialainimeste silmis.
  III klassi aumärgiga tunnustatakse maksu- ja tolliametnike ametiühingu juhatuse esimeest Mall Koljut tema pikaajalise ja kohusetundliku töö eest ning ühiskondliku aktiivsuse ja konstruktiivse suhtumise eest ametiühinguliikumise kaudu ameti kõigi töötajate huvide kaitsmisel. Samuti saab III klassi aumärgi ameti uurimisosakonna Põhja II talituse juhataja Margus Raspel pikaajalise ja väljapaistva tegevuse eest algselt maksupettuste uurimise keskuse ja hiljem ameti uurimisosakonna jälitustegevuse võimekuse loomisel ja arendamisel.
  Maksu- ja tolliamet tähistab täna oma 93. aastapäeva konverentsiga "Maksu- ja tolliamet täna ja homme". Ettekanded on muuhulgas niisugustel teemadel nagu maksuhalduri tegevuse eesmärk ja roll ühiskonnas; piiriaken – toll on nägija; ettevõtja ning maksu- ja tolliamet koostöös raskustest üle. Ettekannetega esinevad juhid ja spetsialistid nii ameti seest kui ka ettevõtjad ja arvamusliidrid.
  Konverentsipäeva alguses antakse pidulikult üle seekordsed ameti kõrgeimad autasud – aumärgid viiele väärikale inimesele. Aumärgi võib ameti põhimääruse järgi saada praegune või endine ametnik või ka koostööpartner. Aumärke annab maksu- ja tolliamet välja neljandat korda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Kirju taustaga ärimees sai maksuameti üle väikese võidu Kohtuvaidlus on kestnud pea 10 aastat
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.