• Jaga lugu:

  EL on valmis uuteks sanktsioonideks Iraani vastu

  Euroopa Liit on süvenevas mures Iraani tuumaprogrammi pärast ning mõistis hukka Suurbritannia Teherani saatkonna ründamise.

  Välisminister Urmas Paeti sõnul esitab novembris avaldatud Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri IAEA raport tuumarelvastuse leviku piiramise lepingu rakendamisest Iraanis tõendid, mis osutavad, et Iraani tuumaprogramm võib omada militaarmõõdet. „Eriti murettekitav on IAEA järeldus, et Iraan on süstemaatiliselt üritanud luua tuumalõhkepead ning ei ole ilmselt salajast tuumaprogrammi lõpetanud,“ märkis Paet.
  „Seoses sellega on Eesti valmis toetama sanktsioonide laiendamist tuumaprogrammiga ja selle võimaliku militaarmõõtmega seotud ettevõtetele ja isikutele,“ lausus ta. „Toetame meetmete laiendamist pangandus-, transpordi- ja energiasektorile ning revolutsioonilise kaardiväe liikmete suhtes ning loodame eelkõige diplomaatilise lahenduse leidmist Iraani tuumaküsimusele,“ sõnas Paet.
  Paeti sõnul tunnistab Euroopa Liit Iraani õigust rahumeelsele tuumaprogrammile ja soovib leida lahenduse, mis taastaks rahvusvahelise usalduse Iraani tuumategevusse. „Soovime, et Iraan taasalustaks läbirääkimisi, mis viiksid diplomaatilise lahenduseni,“ ütles ta. „Iraan peab tegema täielikku ja tingimusteta koostööd IAEA-ga, tunnistama ja täitma tuumarelvastuse leviku piiramise lepinguga võetud kohustusi ning ÜRO julgeolekunõukogu ja IAEA juhatuse resolutsioonidega sätestatud nõudeid,“ lisas ta.
  Euroopa Liidu välisministrid avaldasid ka tugevat protesti selle üle, et Iraan ei täida rahvusvahelist kohustust kaitsta välisriikide diplomaate ja diplomaatilisi esindusi. „Et on rünnatud ühte Euroopa Liidu liikmesriigi ehk Briti saatkonda, on rünnatud kogu Euroopa Liitu,“ lausus Paet.
  Eesti tegi 29. novembril avalduse, milles mõistame hukka Iraani meeleavaldajate rünnaku Suurbritannia saatkonnale Teheranis. 
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Senat on heaks kiitmas Bideni taristu plaani
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.