Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EL on valmis uuteks sanktsioonideks Iraani vastu

  Euroopa Liit on süvenevas mures Iraani tuumaprogrammi pärast ning mõistis hukka Suurbritannia Teherani saatkonna ründamise.

  Välisminister Urmas Paeti sõnul esitab novembris avaldatud Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri IAEA raport tuumarelvastuse leviku piiramise lepingu rakendamisest Iraanis tõendid, mis osutavad, et Iraani tuumaprogramm võib omada militaarmõõdet. „Eriti murettekitav on IAEA järeldus, et Iraan on süstemaatiliselt üritanud luua tuumalõhkepead ning ei ole ilmselt salajast tuumaprogrammi lõpetanud,“ märkis Paet.
  „Seoses sellega on Eesti valmis toetama sanktsioonide laiendamist tuumaprogrammiga ja selle võimaliku militaarmõõtmega seotud ettevõtetele ja isikutele,“ lausus ta. „Toetame meetmete laiendamist pangandus-, transpordi- ja energiasektorile ning revolutsioonilise kaardiväe liikmete suhtes ning loodame eelkõige diplomaatilise lahenduse leidmist Iraani tuumaküsimusele,“ sõnas Paet.
  Paeti sõnul tunnistab Euroopa Liit Iraani õigust rahumeelsele tuumaprogrammile ja soovib leida lahenduse, mis taastaks rahvusvahelise usalduse Iraani tuumategevusse. „Soovime, et Iraan taasalustaks läbirääkimisi, mis viiksid diplomaatilise lahenduseni,“ ütles ta. „Iraan peab tegema täielikku ja tingimusteta koostööd IAEA-ga, tunnistama ja täitma tuumarelvastuse leviku piiramise lepinguga võetud kohustusi ning ÜRO julgeolekunõukogu ja IAEA juhatuse resolutsioonidega sätestatud nõudeid,“ lisas ta.
  Euroopa Liidu välisministrid avaldasid ka tugevat protesti selle üle, et Iraan ei täida rahvusvahelist kohustust kaitsta välisriikide diplomaate ja diplomaatilisi esindusi. „Et on rünnatud ühte Euroopa Liidu liikmesriigi ehk Briti saatkonda, on rünnatud kogu Euroopa Liitu,“ lausus Paet.
  Eesti tegi 29. novembril avalduse, milles mõistame hukka Iraani meeleavaldajate rünnaku Suurbritannia saatkonnale Teheranis. 
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Nafta hind langes üleöö madalaimale tasemele alates Venemaa sissetungist
Aasia börs tõusis kolmapäeval tänu spekulatsioonidele, et Hiina võib anda täiendavaid stiimuleid oma raskustes oleva majanduse toetamiseks, lisaks andsid turgudele hoogu juurde mõned suured kasuminumbrid USAst.
Aasia börs tõusis kolmapäeval tänu spekulatsioonidele, et Hiina võib anda täiendavaid stiimuleid oma raskustes oleva majanduse toetamiseks, lisaks andsid turgudele hoogu juurde mõned suured kasuminumbrid USAst.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Riik valmistub mereparkide lubade oksjoniks
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Valitsus teisaldab punamonumendid Narvas. Kallas: Venemaa üritab monumente ära kasutada
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.