• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Finantssüsteem on kollapsi äärel"

  Miljardär George Soros usub, et maailma finantssüsteem on jõudnud kollapsi ääreni ning arenenud riigid on langemas deflatsioonilisse võlalõksu.

  Soros arvab, et arenenud riigid on langemas deflatsioonilisse võlalõksu, kus tarbijate kulutused vähenevad, hinnad tõusevad, maksutulud langevad ning riikide võlg kasvab. Selle tulemusena on globaalne finantssüsteem tugevnemas selleks, et laguneda.
  „Tagajärjed võivad olla üpriski hävitavad. Peab tegema kõik, et seda vältida,” ütles Soros.
  Soros ütles, et näeb kasvavat lõhet arenenud ja arenevate riikide vahel ning on viimaste väljavaadete osas kindlam. Kuna majanduslikud ja fiskaalsed mured arenenud maailmas jäävad kriitiliseks, on Soros muutunud optimistlikumaks Aafrika ja Araabiamaade suhtes.
  „Palju positiivseid asju juhtub seal,” ütles Soros. „Araabia kevad oli revolutsiooniline areng.”
  Kuid Soros mainis, et ka 1956. aasta Ungari revolutsioon muutis poliitilist atmosfääri, kuid ei kandnud vilja enne 1989. aastat.
  „Ei saa oodata kohest muutust, kuid see, mis on juhtunud kannab püsivat mõju,” ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.