Anne Oja • 9. detsember 2011 kell 14:42

Maanteeamet: tuul piiras sõidukite liikumiskiirust

Seoses tormituulega on piiratud kiirust kuni 70 km/h Saare maakonnas Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maanteel Väikese Väina tammil, teatas maanteeamet oma kodulehel.

Lääne-Eesti saartelt alguse saanud lumesadu on jõudnud mandrile ning peaks laienema kogu Eestis. Sajab Põhja-, Lõuna-, Kesk- ja Lääne-Eestis. Arvestada tuleb libedusega nii põhi -kui kõrvalmaanteedel. Liiklemist häirib kuni 20 m/s puhuv lõuna- ja kagutuul ning sajus piiratud nähtavus. Pärastlõunal olid põhia ja suuremate tugimaanteede katted sajupiirkondades libedusetõrjest peamiselt soolalumesegused ja lörtsised, kuid kohati libedad.

Saju jätkudes tuleb arvestada nii libeduse tekke kui selle laienemisega. Eriti ettevaatlik tuleks olla ristmikel, kiirusmuuteradadel ja raudteeülesõidukohtadel, hoiatas maanteeamet. Teepinna temperatuurid jäid täna vahemikku +1 kraadist kuni –2 kraadini.

 

Hetkel kuum