• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suur IPOde nädal USAs

  Zynga ja Michael Kors Holdingsiga eesotsas on sel nädalal tulemas tõenäoliselt suurima aktsiate avalike esmaemissioonide (IPO) nädal viimase üheksa kuu jooksul.

  Suurim Facebooki mängudetootja Zynga, luksusrõivaste valmistaja Kors Holdings ja veel üheksa ettevõtet soovivad sel nädalal IPOdega koguda kuni 3,8 miljardit dollarit, kirjutab Bloomberg.
  Viimati koguti nädalaga börsilt rohkem raha 7. märtsiga alanud nädalal, kui HCA Holdings teenis 4,4 miljardit dollarit.
  Zynga juhtkond on investoritele esinedes öelnud, et väljatöötamisel on praegu suurim hulk online-mänge. Zynga käive on selle aasta 9 kuuga enam kui kahekordistunud ja aasta esimeses pooles on Kors Holdingsi käive kasvanud üle 60%.
  "Need on firmad, mis ootavad väga tugevat kasvu," ütles Bloombergile IPOde uurimis- ja investeerimisfirma Renaissance Capitali juht Paul Bard. "Tegu on firmadega, keda ümbritsev majanduse makrokliima sedavõrd ei mõjuta."
  Renaissance'i andmetel on endiselt IPOde turg kokku kuivamas pärast augustikuist börsisula. Jätkuvalt on üle 200 IPO-avalduse väärtpaberikomisjoni laual, millega võiksid firmad ühtekokku teenida 49 miljardit dollarit.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.