Suur IPOde nädal USAs

Fredy-Edwin Esse, California 12. detsember 2011, 11:03

Zynga ja Michael Kors Holdingsiga eesotsas on sel nädalal tulemas tõenäoliselt suurima aktsiate avalike esmaemissioonide (IPO) nädal viimase üheksa kuu jooksul.

Suurim Facebooki mängudetootja Zynga, luksusrõivaste valmistaja Kors Holdings ja veel üheksa ettevõtet soovivad sel nädalal IPOdega koguda kuni 3,8 miljardit dollarit, kirjutab Bloomberg.

Viimati koguti nädalaga börsilt rohkem raha 7. märtsiga alanud nädalal, kui HCA Holdings teenis 4,4 miljardit dollarit.

Zynga juhtkond on investoritele esinedes öelnud, et väljatöötamisel on praegu suurim hulk online-mänge. Zynga käive on selle aasta 9 kuuga enam kui kahekordistunud ja aasta esimeses pooles on Kors Holdingsi käive kasvanud üle 60%.

"Need on firmad, mis ootavad väga tugevat kasvu," ütles Bloombergile IPOde uurimis- ja investeerimisfirma Renaissance Capitali juht Paul Bard. "Tegu on firmadega, keda ümbritsev majanduse makrokliima sedavõrd ei mõjuta."

Renaissance'i andmetel on endiselt IPOde turg kokku kuivamas pärast augustikuist börsisula. Jätkuvalt on üle 200 IPO-avalduse väärtpaberikomisjoni laual, millega võiksid firmad ühtekokku teenida 49 miljardit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. December 2011, 11:03
Otsi:

Ava täpsem otsing