RBSi esimees: Üks riik lahkub euroalast

Rainer Saad 23. detsember 2011, 16:51

Royal Bank of Scotlandi juhatuse esimees Sir Philip Hampton arvab, et järgmine aasta lahkub üks riik euroalast.

„On tõenäoline, et üks riik, arvatavasti üks väikeriik lahkub eurotsoonist järgmisel aastal,” ütles Hampton, vahendab Telegraph. „See võib olla ükskõik milline neist. Sellise sündmuste ahela tekitavad poliitilised ebakõlad, majanduslikud asjaolud, sotsiaalsed rahutused ja muud sarnased sündmused. Ma arvan, et püsib väga suur võimalus, et üks riik kukub euroalast välja.”

Kolmapäeval võtsid Euroopa pangad 489 miljardi euro eest Euroopa Keskpangast  kolmeaastaseid piiramatus mahus repolaene. See tõstatas investorites lootust, et raha võidakse kasutada Itaalia ja Hispaania võlakirjade ostmiseks, kuid Kreeka osas jäädakse ettevaatlikuks, kuna kardetakse, et viimane võib euroalast lahkuda.

Hamptoni arvates ei ole Suurbritannia pangandussüsteem veel paranenud, kuid seda on palju tõhustatud. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. December 2011, 15:15
Otsi:

Ava täpsem otsing