Virge Haavasalu • 3 veebruar 2012

Ralf Õng: dividendide eest sain uue maja

Endine automüüja Ralf Õng, kes praegu autofirmadele kinnisvara rendib, ehitas endale 2010. aasta eest firmast välja võetud omanikutulu eest maja.

“Ehitasin uue maja,” vastas Õng küsimusele, mist ta tegi 2010. aasta eest välja võetud dividendidega. Arvestuste järgi võttis mees veidi üle 1 miljoni euro. Õng on ka varasemalt omanikutulu välja võtnud, välja arvatud eelmisel aastal. Ta pidas loomulikuks võtta kasumit välja, millega lisaks enda vajaduste rahuldamisele ka lapsi toetada. 

“Kindlasti mitte, ma ei ole kunagi selle peale mõelnud,” vastas Õng küsimusele, kas on auasi olla dividendide edetabelis. “See on kahe otsaga asi, see võib olla kadedus kellegi poolt. Ma ei ole mõelnud. Elad oma elu ega mõtle selle peale.”

Õng ütles, et keegi ei ole selle eest küll tunnustust avaldanud, et ta on suutnud olla nii edukas ja omanikutulu välja võtta. “See on nii värske asi, et keegi ei ole jõudnudki veel,” lausus ta.

Tänases Äripäevas ilmus dividendide edetabel, milles on reastatud ligi 200 ettevõtjat ettevõttest välja makstud dividendide järgi. Ralf Õng on seal 1 023 000 euroga 16. kohal. Täielikku nimekirja saab vaadata tänasest Äripäevast.

 

 

 

Hetkel kuum