Virge Haavasalu • 3. veebruar 2012 kell 12:18

Puusaag: dividendide TOPis on kõik ühtviisi edukad

Äripäeva koostatud dividendide TOPis olevad inimesed on kõik ühtviisi edukad ja sellepärast ei ole neid mõtet reastada, uskus ehitusvahtude tootja Krimelte üks omanikke Jaan Puusaag.

“Selge on see, et suurem osa neid summasid on kaugelt enam, kui inimene igapäevaeluks vajab. Sellepärast ei ole see kindlasti mingi näitaja, mille järgi võiks hinnata inimeste edukust,“ rääkis Puusaag. “Kui võtame esimesed 200, siis tõenäoliselt on kõik inimesed ühtviisi edukad, mispärast ei ole mõtet neid reastada, kes, millisel aastal, millise koha rebis."

Puusaag märkis, et koostatud edetabel ei ole kindlasti see, mida ta hindab, mille järgi mingit võiduajamist teha. “Põhjused ja aastad on erinevad, miks üks ettevõtja on maksnud dividende. Ühel aastal rohkem, teisel aastal vähem,” jätkas ta.

Puusaag uskus, kuna selle edetabeli koostamine mõjutab ka lehelugejate arvu, siis võib otsida sellise edetabeli kokkupanemise põhjusi esmalt sealt. Samas tõdes ta, et kindlasti on ka häid põhjusi, miks sellist edetabelit koostada.

“Kuna ma olen ettevõtja teiste ettevõtjate kaudu, siis ma olen põhiliselt seda raha teiste ettevõtjate kaudu edasi investeerinud,” vastas Puusaag küsimusele, mis ta dividendidega teinud on. Raha on läinud nii Eestisse kui ka Eestist välja ja põhimõtteliselt ettevõttete arenguks, kinnitas ärimees.

Dividendide TOPis on Jaan Puusaag 1 235 000 euroga 9. kohal. Tänases Äripäevas ilmus dividendide edetabel, milles on reastatud ligi 200 ettevõtjat ettevõttest välja makstud dividendide järgi. Täielikku nimekirja saab vaadata tänasest Äripäevast.

 

Hetkel kuum