Indrek Kald • 23. veebruar 2012 kell 6:47

Tere lõpetas Eesti jaekettidele omatoodete valmistamise

AS Tere teatas Eestis jaekettide omamärgitoodete valmistamise lõpetamisest, see andis viimases kvartalis 27% ettevõtte koduturu käibest.

Tere juhatuse esimehe asetäitja Ülo Kivine ütles, et tegu oli strateegilise otsusega. "Kuigi Terel on koduturul rohkem kui viie aasta pikkune jaekettide omamärgitoodete valmistamise kogemus ning private labeli osatähtsus moodustas eelmise aasta IV kvartalis 27% koduturu käibest, otsustasime jaekettide omamärgitoodete valmistamise Eestis lõpetada," rääkis Kivine.

"Meie mõistes aadressita jaekettide omamärgitooted mõjuvad halvasti Eesti toiduainetööstuse konkurentsivõimele ning nn kodutu piim muudab tootevaliku kauplustes pealesurutuks. Selle vastu soovime Eesti tarbijat kaitsta," lisas ta.

Kivine avaldas arvamust, et vähemalt piimatoodete osas on jaekettide omamärgitoodete puhul tunda ebakvaliteetse toote kuvandit. "Tarbijate nurin ning jutud pulbrist valmistatud joogipiimast, või ei-tea-kust imporditud piimast häirivad ning mõjuvad halvasti kogu siinsele piimatööstussektorile. Seepärast leiame, et otstarbekam on edasi minna Tere kaubamärgiga ja selle arendamisega ning teha omalt poolt kõik, et Eesti tarbijale jääb ka tulevikus piimaleti eest seistes valikuvõimalus," selgitas ta.

Piimatööstusettevõte AS Tere annab tööd 570 inimesele Tallinnas, Paides, Viljandis ja Põlvas.

Hetkel kuum