Paul Oberschneider ostis Oxfordis hotelli

1185-aripaev 18. märts 2012, 11:38

Ober-Hausi omanik Paul Oberschneider ostis sel nädalal Inglismaal Oxfordis Weston-on-the Greenis asuva Weston Manori hotelli.

Endistest omanikest abielupaar oli hotelli pidanud üle 20 aasta ning otsustas nüüd, pärast 50 aastat hotelliäris, pensionile jääda. Müügisummat osapooled ei avalikusta. Oberschneiderid tegutsesid oma perekontserni nimel.

Cotswoldsi piirkonnas asuv Weston Manori hotell on üks Oxfordi tuntumaid pulma- ja konverentsipaiku. Oberschneider kavatseb hotelli pulmapidude ja konverentside korraldamise traditsiooni jätkata, kuid hakkab pöörama rohkem tähelepanu kohalikule kogukonnale. Kavas on rajada uus päevaspaa, bassein ja tenniseväljakud ning viia läbi hotelli ja tubade uuenduskuur. Ka kavatseb ta parandada toitlustamisteenuseid, mille juures on plaanis kasutada kohalikke orgaanilisi tooraineid.

Mullu oktoobris ilmunud Rikaste TOPis oli Paul Oberschneider 16,3 miljoni eurose varandusega 121. kohal. Äripäevas avas tema tausta nii: Eesti juurtega kinnisvaraarendaja, kes saanud bakalaureusekraadi Chicago Loyola Ülikoolist kunsti alal. 1980ndatel tegutses maaklerina New Yorgi börsil ja Lehman Brothersis. Asutas 1994. aastal Eestis Ober-Haus Kinnisvara. 2007. aasta juunis müüs kiiresti kasvanud ettevõtte Soome kinnisvarafirmale Realia Grupp, kes lootis seda kasutada hüppelauaks Venemaale.

Oberschneideril õnnestus enne kinnisvarakrahhi mitmest suurest maatükist loobuda või siis neile korralikud rentnikud leida. Näiteks Eesti turule sisenenud Bauhaus pani esimese kaupluse püsti Lasnamäe kanali äärde Oberschneideri arendatavale maatükile. Samal ajal Toomas Tooliga proovis üle võtta ka Arco Vara, kuid loobus sellest. Elab 2007. aastast Argentinas. Talle kuulub ligi 2500 hektari suurune farm Mar del Plata  kuurordi lähistel, kus kasvavad piimalehmad ja polohobused, ning maja eksklusiivses rajoonis Buenos Airese lähistel, kus ta käib tihti polot mängimas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. March 2012, 08:19

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing