Indrek Kald • 24. mai 2012 kell 12:58

Skandaali taga uus partei?

Peaminister Andrus Ansipi sõnul võib varjatud rahastamise skandaal olla ka poliittehnoloogia, mille eesmärk on uue erakonna loomine.

"Kui vaadata praegust olukorda natuke laiemalt ja kaugemalt, siis teatud poliittehnoloogia alged paistavad silma küll, et luuakse pinnast uue erakonna tekkeks, aga see on jälle spekulatsioon ja kuulub tunnete valdkonda," märkis Ansip ERRile ning lisas, et esialgu on vähe argumente selle kinnituseks.

Uue erakonna loomisega seostatud meediakriitik ja avalike suhete ekspert Daniel Vaarik kirjutas täna oma veebilehel memokraat.ee, et pole huvitatud erakonnapoliitikasse sisenemisest, uue erakonna loomisest ega ühegi vana erakonnaga ühinemisest.

"Ma ei osale ka 2015. aasta valimistel (ning edasise osas puudub samuti plaan) ning ma ei nõusta ka ühegi poliitilise jõu taga olevat jõudu," kinnitas ta.

Vaarik viitas ERRi uudistetoimetuse juhile Urmet Koogile, kes kirjutas talle Facebookis: "Olen täna vähemalt viiest suust kuulnud juttu, et kogu selle skandaali taga on trio Vaarik-Jõks-Meikar, kes valmistavad ette uue partei (mis pole kampsunid) tulekut, mille esimeheks saab Indrek Neivelt ja mida rahastavad mitmed tuntud Eesti ärimehed (Taal jne)."

Hetkel kuum