Romet Kreek • 27. juuli 2012 kell 9:35

Porsche tulemustest küll raskeid aegu ei paista

Ajal, kui PSA Peugeot Citroen ja General Motors kaaluvad Euroopas tehaste sulgemisi raske autoturu tõttu, ei paista Porsche tulemustes märke rasketest aegadest.

Volkswageni poolt ostetava Porsche poolaastakasum kasvas 21 protsenti uue põlvkonna 911 mudeli nõudluse tõttu, kirjutab Bloomberg. Tegevuskasum kasvas mulluselt 1,05 miljardilt eurolt 1,26 miljardile eurole. Käive kasvas 29 protsenti, 6,76 miljardile eurole.

„Me pakume oma kundedele suurepäraseid sportautosid, mis vastavad ostjate kõrgeimatele nõudmistele,“ ütles Porsche brändijuht Matthias Müller. „Sel teel saame me jääda edurajale isegi majanduslikult rasketel aegadel.“

Porsche prognoosis täna selleks aastaks suuremat kasumit vaatamata uute mudelite kasvavatele kulutustele.

Volkswagen nõustus 4. juulil ostma 50,1 protsendise osaluse brändist Porsche SE käest 4,46 miljardi euro eest, saades sportauto tootja üle täieliku kontrolli. Eile ütles Volkswageni finantsdirektor Hans Diedrich Poetsch, et tehing peaks lõpule jõudma tuleval nädalal.

Porsche kasumimarginaal oli 18,7 protsenti võrreldes Volkswageni 6,8 protsendiga.

Porsche lasi teedele 23 protsenti mullusest enam autosid ehk 68 940 sõidukit. Uuendatud 911 nõudlus kasvas 43 protsenti. 

Hetkel kuum