Romet Kreek • 16. august 2012 kell 9:13

Danske Bank: otsime tootlust mujalt kui Itaaliast

Itaalia võlakirjadesse investeerimist ei ole täielikult mõtet välistada, kuna Euroopat puudutavad stabiilsusmeetmed tõstavad tulevikus Itaalia riigivõlakirjade hinnad praegusest oluliselt kõrgemale, leiab Danske Capitali fondijuht Martin Hendre.

„Praegu on meie arvates seda eeldust aga mõnevõrra ennatlik teha ja tootlust tuleks otsida mujalt," kirjutas ta.

"Eilse artikli valguses soovin selgitada, et uudis Danske Bank Groupi kuuluva Danica pensionifondide Itaalia võlakirjadesse investeerimise kohta ei oma seost samuti Danske Bank Groupi poolt hallatavate Sampo Eesti pensionifondidega,“ ütles ta. „Danica on Taanis tegutsev pensionifondide valitseja ja neil on oma Taani olusid arvestav investeerimisstrateegia. Eestis juhib Sampo pensionifonde kohalik fondivalitseja Danske Capital AS ning nii Eesti pensionifondide strateegia kui ka investeeringute valiku üle otsustatakse Tallinnas, arvestades kohalikke eesmärke.“

Hetkel kuum