Ave Lepik • 6. september 2012 kell 9:59

MTA avastas Tallinnas salakütuse müügikoha

Nädala alguses leidsid maksu- ja tolliameti (MTA) tollitöötajad Tallinnas kütusemüügi koha, millel puudus majandustegevuse registri registreering. Ebaseaduslikust kütusemüügi kohast avastati 900 liitrit Venemaa päritolu diislikütust.

Põhja maksu- ja tollikeskuse liikuvkontrollitalituse juhataja Peeter Kõve sõnul näitab juhtum, et Venemaalt pärit veokikütus jõuab piirist kaugele ja ebaseaduslik kütusemüük on organiseeritud tegevus. „Kontrollime kindlasti kõiki vihjeid transpordiettevõtetes toimuva ebaseadusliku kütusekäitlemise kohta, et tagada turul aus konkurents ja õige maksulaekumine“ rõhutas Kõve.

Juhtumi osas alustati väärteomenetlus ebaseadusliku majandustegevuse selgitamiseks. Menetluse tulemusena võidakse ettevõtjale kohaldada rahalisi karistusi koos kauba konfiskeerimisega.

Hetkel kuum