20. september 2012 kell 15:40

Fisher: USA inflatsiooni ootused tõusevad

Richard Fisher ütles, et QE3 ei suuda arvatavasti töökohti juurde luua, kuid samas riskib kõrgema inflatsiooniga.

“Ma ei näe üldist argumenti sellele, et laseme inflatsioonil tõusta tasemetele, mis võib hirmutada turgu,” ütles Fisher eile Bloombergi raadios. Ta lisas: “Me näeme järsku tõusu inflatsiooni ootustes. Kui lasta sellel kontrolli alt väljuda, siis ma arvan, et saame turu reaktsiooni näha.”

Fisher, kes käesoleval aastal ei hääleta monetaarpoliitika osas, oli vastu Föderaalreservi otsusele osta tähtajatult hüpoteeklaenudega tagatud võlakirjasid 40 miljardi dollari väärtuses kuus.

“Püsiv kasv (inflatsiooni ootustes - toim.) peaks tekitama kahtlusi meie pühenduvuses Bernanke doktriinile, seilates järjekindlale 2% pikaajalise inflatsiooni kursile,“ ütles Fisher oma kõnes New Yorkis.

Fisheri sõnul hoiab kongressi tegevusetus fiskaalpoliitika vallas ja liigne valitsuse poolne reguleerimine ettevõtteid tagasi kulutamaks tööjõu suurendamisele ja investeerimisele. Ta lisas, et Föderaalreservi stimuleerimise püüdlused või nii nimetatud kvantitatiivne leevendamine ei tööta, kuna keskpank ei saa suunata neid takistusi kasvule.

“Kui usutav on, et saad need tagasi tõmmata (kui lubada kõrgemaid hindu – toim.),” ütles Fisher ja lisas: “Küsimus on selles, et mis hetkest kaotad sa usutavuse?”

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum