19. oktoober 2012 kell 9:27

LHV: Ootame Silvanole tugevat müügikasvu

LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa annab värskes Silvano FG analüüsis ostusoovituse firma aktsiale ning ootab vaatamata ettevaatlikuks tegevatele raamatupidamisega seotud küsimustele Silvanolt positiivset aasta teist poolt.

"Oleme korrigeerinud käesoleva majandusaasta prognoose, et paremini peegeldada hetkel kasutatavaid raamatupidamisstandardeid ning viimaseid kasvutrende. Võrreldava müügitulu osas ootame aasta teisespooles protsentides tugevat kahekohalist müügikasvu," kirjutab Oidermaa, kelle sõnul pakub frantsiisivõrgustiku laienemine mõningast lisatuge.

LHv ootab III kvartali müügitulu kasvamist 16% võrra 35,2 miljonieuroni ning terve majandusaasta müügituluks 128,8 miljonit eurot.

"See tähendaks 24,4%-list aastast kasvu, kuigi eelmise ja selle aasta müügitulud ei ole üks-ühele võrreldavad IAS29 raamatupidamisstandardite kasutamise tõttu eelmise aasta majandusaruannete juures," ütleb Oidermaa.

Inflatsiooniliste mõjude tõttu ootab pank III kvartali brutomarginaali alla 40%, kuigi positiivset mõju kulubaasile omab viimasel ajal Valgevene rubla vastu kallinenud euro.

"Terveks aastaks ootame Silvanolt puhaskasumit 18,8 miljoni euro juurde. Praeguse turuhinna juures kaupleb Silvano aktsia hinna ja kasumi suhtarvu ainult 6,6-kordse taseme juures, mis on võrdlusgrupi omast tunduvalt väiksem. Siiski tuleks siin meeles pidada raamatupidamisstandardite negatiivset mõju ning seeläbi on tegelikud kasumid tõenäoliselt suuremad," leiab Oidermaa.

LHV on Silvano aktsia õiglase hinnavahemiku määranud 4,60-5,10 euro juurde ning pank jätkab "osta" soovitusega.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum