• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurprotest Kuveidis pani investoreid aktsiaid müüma

  Rohkem kui sada inimest sai haavata pärast seda, kui Kuveidi tänavatel protestis kümneid tuhandeid inimesi valimisseaduse muutmise vastu.

  Kuveidi börsil oli pühapäeval üle kolme aasta suurim päevane langus.
  „Poliitiline jagelus on toonud kaasa tõelise paralüüsi ning suur vajadus oleks reformida projekte, mis ei lähe läbi,” ütles Lähis-Ida, Põhja-Aafrika ja Türgi Standard Charteredi vanemökonomist Philippe Dauba-Pantanacce CNBC-le.
  Pühapäeval langes Kuveidi börsiindeks 3 protsenti, mis on suurim päevane langus pärast 2009. aasta juulit. Esmaspäeval langes aktsiaindeks 0,2%.
  Pärsia Lahe ühe liberaalseima poliitilise süsteemiga Kuveidi olukord võttis uue pöörde oktoobri alguses, mil emiir šeik Sabah Al-Ahmad Al-Sabah saatis parlamendi laiali. Viimane muudatus puudutas valimisseadust, mis lubab valijatel ringkondades ainult ühe kandidaadi poolt hääletada. Opositsioon nimetab seda põhiseaduslikuks riigipöördeks valitsuse poolt. 
  Reedel peetud kõnes hoiatas emiir Al-Sabah tülide eest, mis võivad esile kerkida ning hävitada riigi ühtsuse, rikkuda identiteedi ning lõhestada ühiskonda.
  Naftaturule on Kuveit strateegilise tähtsusega, kuna toodab päevas kuskil 2,9 miljonit barrelit naftat. Kuveidil on maailmas suuruselt kuuendad naftavarud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.