• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merko ja Nordeconi prognoosides käärid

  Täna pärast börsipäeva lõppu avalikustavad enda kolmanda kvartali majandustulemused Tallinna börsi mõlemad ehitusfirmad - Merko Ehitus ja Nordecon. Swedbanki ja LHV prognoosides ilmnevad suured käärid.

  LHV Panga sõnul peaks kolmandas kvartalis ehitusfirmade tulemuste paranemine jätkuma ning mõlemad firmad peaksid kenasti kasumis olema. Kui Nordeconile prognoosib LHV käibe kasvu 7,5%, 52,5 miljoni euroni, siis Merko käive peaks kukkuma 0,3% võrra, 78,1 miljoni euroni.
  LHV ootab kolmandas kvartalis Nordeconile 1,9 miljonit eurot puhaskasumit (2011 III kv -0,5 mln eurot) ning Merkole 2,4 miljonit (2011 III kv 0,3 mln eurot).
  Swedbank ootab seevastu Merko kolmanda kvartali käibe kasvu ligi viiendiku võrra, 19,6%. Kuna firma tellimuste raamat on panga sõnul tugev, siis kolmas kvartal peaks aasta kasumlikum olema. Samas tekitavad küsimust paar kahjumlikku projekti.
  Swedbank prognoosib Merko Ehitusele 20% käibe kasvu, 93,7 miljoni euroni. Selle juures peaks firma kasum kasvama 6,4 miljoni euroni. Nordeconile prognoosib pank 13% käibe kasvu, 55,1 miljoni euroni, mille juures peaks firma teenima 2,88 miljonit eurot puhaskasumit.
  Nii LHV kui Swedbank on Merko aktsiale andnud neutraalse soovituse. Nordeconi aktsiale on mõlemad andnud aga ostusoovituse.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.