Romet Kreek • 5. detsember 2012 kell 8:23

Credit Suisse maksab frangihoiusele -1%

Šveitsi frank kukkus euro vastu ligi kolme kuu madalamale tasemele, kuna Šveitsi suurpank Credit Suisse hakkab maksma frangihoiustele miinus üks protsenti hoiuseintressi.

Negatiivne hoiuseintress hakkab kehtima institutsionaalsete klientide arvelduskontodele.

"Jutud, et mõned pangad viivad sisse negatiivsed frangihoiuse intressid, on nõrgendanud franki,“ ütles Commerzbanki valuutastrateeg Lutz Karpowitz. "Keegi ei taha hoida valuutat, kus on negatiivsed hoiuseintressid. Ma ei usu, et sellel on frangile kestvat mõju, kuna Euroopa kriisis on veel piisavalt riske, mis piiravad frangi langust.“

Frank langes 0,4 protsenti 1,2136 euro eest.

Credit Suisse pidi asjaga kursis olevate inimeste sõnul andma klientidele täna teada negatiivsetest hoiuseintressidest.

"Seoses turuolukorraga ja olles vaadanud aasta jooksul toimunut, oleme otsustanud kehtestada arvelduskonto jääkidele alates teatud summast negatiivsed hoiuseintressid alates 10. detsembrist,“ kinnitas Credit Suisse. "Me kutsume kliente üles hoidma arvelduskontode jäägid nii väikestena, kui võimalik, et vältida negatiivseid intressimäärasid."

Hetkel kuum