• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Streik muudab reisijad murelikuks

  Turismifirmade liidu presidendi Sven Lõokese sõnul on Estonian Airi kliendid mures ega julge piletit pikalt ette osta.

  Klient jätab pigem Lõokese sõnul pikalt ette tehtud reisiotsused tegemata ja ostab pileti kuu või kaks nädalat ette. See on Lõokese hinnangul kehv trend – kaks nädalat ette on piletihinnad kõrgemad. Samas saame aru kliendi murest, kes ei julge pikalt reisiotsuseid ette teha.
  “Loomulikult me näeme seda, et pikalt piletite ette ostmine on vähenenud. See ei ole positiivne trend Estonian Airi jaoks,” ütles Lõokene.
  Streik võib tuua lisakulutusi. “Kui streik tuleb, siis need reisijad, kellel on reisikindlustus, mis katab ka streigid – see on küll kallim –, ei kannata. Neile, kellel on tavakindlustus, jäävad lisakulutused endi kanda. Kui ta on sihtkohas ja peab kaks-kolm ööd kauem veetma, siis tuleb majutus tal endal maksta,” sõnas Lõokene.
  Lõokene tõdes, et Estonian Airi ümber on lähiajal olnud väga palju negatiivset. “Ma arvan, et ega see Estonian Airile head tee. Samamoodi arvan, et lendurite nõudmised on tänases situatsioonis ebareaalsed. Tegelikkuses nad ei tohiks endale sellist streiki lubada,” sõnas Lõokene.
  Nii nagu kõiki Eesti lendajaid, mõjutab Estonian Airi olukord Lõokese sõnul ka turismifirmasid. “Sest kui meil varem olid otseühendused päris suure hulga Euroopa linnadega, siis nüüd on neid jäänud vähemaks. Ja on jäänud ka sagedusi vähemaks. See tähendab, et reisijatel on vähem alternative. Reisikonsultandi töö on muutunud keerulisemaks,” sõnas Lõokene.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.