• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pistiseasi lõppes transpordifirmale positiivselt

  Lõhkeaineid transportiv firma Jupiter Plus ja selle juhataja Jevgeni Sidorov vabanesid kapo ja prokuratuuri pistiseandmise süüdistuse alt. Selleks, et tõestada 700 euro suuruse pistise andmist, kulutati tuhandeid eurosid riigiraha.

  AS Jupiter Plus käis kohut riigiametnikule pistise andmise süüdistuse pärast. Kapo uurimismaterjalide põhjal võttis tehnilise järelevalve ameti (TJA) endine juhtivtöötaja Egon Hirvesoo 2007. aasta juulis lõhkematerjali konteinerhoidla kasutamis- ja käitamisloa väljastamise eest Jupiter Plusilt 12 000 krooni, millest 8000 sai Hirvesoo ja 4000 krooni vahendaja.
  Pikaleveninud juurdlus koos läbiotsimiste ja juhtkonna ülekuulamistega lõppes ringkonnakohtu õigeksmõistva otsusega: Jupiter Plus mõisteti õigeks ja ettevõtte kasuks mõisteti välja üle 12 tuhande euro. Prokuratuur loobus edasikaebamisest ning seega jäi otsus jõusse.
  Autor: Anastassia Tido, Ave Lepik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".