Raivo Sormunen • 13 märts 2013

Parim palgamaksja värbab uusi töötajaid

Seoses uute projektide lisandumisega kavatseb Eesti parim palgamaksja suurendada töötajate arvu veel 15–20 inimese võrra.

Tornimäe ärikeskuses tegutsev Tarcona osutab nafta ja naftasaaduste logistikateenust ning võitis täpselt aasta eest Äripäeva parimate palgamaksjate TOPi.

Kui 2011. aastal oli Tarcona keskmine palgakulu töötaja kohta 4277 eurot, siis möödunud aastal 4185 eurot kuus. See on enam-vähem sama palju kui peaminister Andrus Ansipil, kes teenis 2011. aastal keskmiselt 4063 eurot kuus.

Tarcona juht Sulev Loo täpsustas Äripäevale aasta eest, et nii suur neil palganumber päriselt ei ole, kuna palgakulu real kajastuvad ka koolitused, komandeeringud, suvepäevad ja muu erisoodustusmaksu alla käiv.Samas möönis ta toona, et ega Tarconas madalad palgad ka ei ole. Töö on intensiivne ning boonuseid makstakse igal aastal.

„Kui vaadata palgataset, siis meil tundub see kõrge, aga teistpidi me müüme ka kallist oskusteavet, meil on palgal üks koristaja ja madalapalgalisi meil lihtsalt ei ole. Meie inimestel on kõigil kõrgharidus ja suhteliselt ainulaadne kogemus,“ selgitas Loo ja lisas, et ega Eesti mõistes on neil oma spetsiifilise töö jaoks inimesi väga keeruline leida. 

Kõrge töötasu tõttu kuulub Tarcona ka Eesti suurimate maksumaksjate hulka.

2012. aastal maksis ettevõte sotsiaalmaksu 2,09 miljonit eurot, maksutud dividendide pealt tulumaksu 0,13 miljonit ja tööstuskindlustusmaksu 0,09 miljonit eurot. Siia lisandub veel töötajate endi makstud füüsilise isiku tulumaks umbes 1,2 miljonit eurot.

Tarcona 2012. aasta käive kasvas 13% ning ulatus 11,78 miljoni euroni. Kasum aga kahanes 0,97 miljonilt 0,50 miljole eurole.

Tarcona omanik on Gunvor Group, mis kuulub maailma suuremate naftakauplejate sekka.  Valdusfirma 2011. aasta käive oli 87 miljardit dollarit (67 miljardit eurot).

Hetkel kuum