Laura Mallene • 13. märts 2013 • 1 min
Jaga lugu:

Vakra: Keskerakond kui Itaalia maffia

Riigikogu demokraatide ühenduse esimees Rainer Vakra ei pea õigeks, et Tallinnas juhib personalipoliitikat Keskerakonna peasekretär, kes nõuab parteikassasse võlgu olijate ametist vabastamist, juhtides ise võlgades erakonda.

"Selline käitumine on omane Itaalia maffiale, kus võlgasi ähvardatakse ja hirmutatakse," kommenteeris Vakra. "Ametnike valimistel peab lähtuma haridusest ja oskustest, mitte parteilisest kuuluvusest.“ Vakra sõnul aetakse siin segamini erakonna ja linna rahakott, sest erakondlikud annetused peavad olema vabatahtlikud, mitte ametnikele kohustuslikud.

„Kui konkursil osalenud ja selle võitnud linnaametniku üheks varjatud lepingupunktiks on partei kuumaks, siis on tegemist mõjuvõimuga kauplemisega, sundparteistamisega ja linna raha kantimisega erakonnale," oli Vakra resoluutne ja lisas, et kindlasti ei pea ta õigeks, et Tallinnas juhib personalipoliitikat Keskerakonna peasekretär, kes nõuab ametnikest  võlglaste lahtilaskmist, juhtides ise võlgades erakonda.

Täna avalikustas Postimees Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare ja peasekretäri Priit Toobali kirjavahetuse, millest selgus, et linnatöölt otsustati vabastada neli ametnikku, kes polnud parteikassasse maksnud nn "ametikohatasu".

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt