Ave Lepik • 13. märts 2013 kell 6:55

Toobal kangutab ametist tänamatuid linnaametnikke

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal saatis erakonna esimehele Edgar Savisaarele ettepaneku vabastada neli linnaametnikku, kes polnud parteikassasse maksnud ametikohatasu.

Postimees kirjutab usaldusväärsele allikale toetudes, et Toobali kirjas olid tänamatutena nimetatud keskkonnaameti juhataja Otto Popel, kesklinna valitsuse vanema asetäitja Reena Tolmik, munitsipaalpolitseiameti juhataja Monica Rand ja abilinnapea nõunik Johannes Merilai.

Kuus minutit pärast Toobali kirja saabumist jõudis abilinnapea Kalle Klandorfi, Arvo Sarapuu ja Mihhail Korbi postkasti linnapea Savisaare nõudmine: "Lugupeetavad! Arvestades selle taotlusega, aga ka sellega, et nimetatud inimestega on probleeme ametikohuste täitmisel tervikuna, palun järgmisel esmaspäeval esitada mulle nende lahkumisavaldused. E.S."

Keskerakonnas on tavaks, et kui partei on aidanud inimese kõrgele ametikohale – riigikogu liikmeks, europarlamendi saadikuks, munitsipaalpoliitikuks või mõne linnaettevõtte nõukogusse –, on tal kohustus maksta partei ühiskassasse "tänuraha". Reeglina on tegemist viie, seitsme, kõrgematel kohtadel isegi kuni kümne protsendiga palgast.

Hetkel kuum