Romet Kreek • 3. aprill 2013
Jaga lugu:

Jaapani börs tegi 8 nädala suurima tõusu

Jaapani aktsiaindeks Nikkei 225 tegi täna kaheksa nädala suurima tõusu, kerkides päevaga 3%.

Honda Motori, mille käibest 44% tuleb Põhja-Ameerikast, aktsia hind tõusis 4,6%. Tokyo Electric Poweri ehk TEPCO, mis oli 2011. Aasta tuumakriisi keskmes, aktsia hind tõusis 24%, kuna ühe uudise kohaselt säästetakse raha minnes üle söel põhinevale soojuselektrijaamadele.

Investoritel on suured lootused kahepäevaselt Jaapani keskpanga rahapoliitikat otsustava komitee istungilt, mis tuli täna kokku.

„Jaapani keskpank peab näitama progressi inflatsioonieesmärgi täitmiseks, et see pikaajaliselt saavutada,“ ütles Mizuho Trust ja Bankingu vanemstrateeg Hitoshi Asaoka Bloombergile. „USAs on kasvutundlikes sektorites nagu autod ja elamuehitus lõpuks näha paranemist.“

Alates Jaapani peaministri Shinzo Abe valimisvõidust 14. novembril on Nikkei 225 indeks tõusnud 43%.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas