Kristi Malmberg • 10. aprill 2013
Jaga lugu:

Ansip: Eesti Energia Jordaania projekt on plussis

Peaminister Andrus Ansip ütles täna riigikogu infotunnis, et Eesti Energia sai osa oma Jordaania ühisettevõtte müügist märgatavalt rohkem raha, kui energiafirma Jordaaniasse investeerinud on.

"Ma võin nüüd summadega küll pisut eksida, Eesti Energia kommunikatsiooni meeskond ilmselt siis täpsustab, aga minu meelest Jordaaniasse tehtud investeeringute summa oli 7 miljonit eurot ja osaluse müügist laekus 16 miljonit eurot," rääkis Ansip. "Seega Jordaania projekt võiks olla praeguse seisuga mulle teadaolevalt plussis."

Eesti Energia omab tütarettevõtte Enefit Jordan B.V. kaudu Jordaania arendusprojektis 65% enamusosalust. Arendusprojektis osaleb Eesti Energia kõrval strateegilise partnerina Aasia üks juhtivaid energiaettevõtteid YTL Power International Berhad (YTLPI) Malaisiast, kellele kuulub 30% osalus. Kohalik Jordaania ettevõte Near East Investment omab projektis 5% osalust.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum