Indrek Kald • 16. aprill 2013 kell 7:07

ETV2 näitab Thatcheri matuseid otseülekandes

ETV2 vahendab homme kell 12.25 otseülekandes Suurbritannia endise peaministri Margaret Thatcheri sõjaväeliste austusavaldustega matusetseremoonia Londonist.

Suurbritannia ainus naispeaminister Thatcher juhtis konservatiivide liidrina Briti valitsust aastail 1979–90, omandades oma juhtimisstiili tõttu hüüdnime "raudne leedi". Eelmise sajandi lõpu ühe väljapaistvama poliitiku matusetalitus toimub Püha Pauli katedraalis, kuhu endise peaministri sark tuuakse samal hommikul Westministeri kirikust.

ETV2 ülekanne algab matuserongkäiguga Londoni tänavailt ja jätkub matusetalitusega Püha Pauli katedraalist. Matusetalitusel osaleb kuninganna Elizabeth II ja kõik viimased Briti valitsusjuhid. Nimekamate väliskülaliste seas on kutse saanud USA president Barack Obama, samuti mitmed teised riigijuhid.  Eestit esindab matustel kaitseminister, IRLi juht Urmas Reinsalu.

Matusetalitusel osaleb 700 sõjaväelast, kelle hulgas on aukohal Falklandi saartel sõdinud Walesi rügement.

Kell 22.30 on ETV eetris kokkuvõte päevasest matusetseremooniast.

Hetkel kuum