• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Elamuste jaht linnadžunglis

  Linnaretked pakuvad võimaluse erinevate linnadega paremini tuttavaks saada, pakkudes põnevaid fakte arhitektuurist, disainist, ajaloost ning ka näiteks kummitustest.

   
  Kommentaar
  Retked ühendavad eri inimesi
  Keiti Kljavin, Linnalabori linnaretkede juhtLinnaretked on osa Linnalabori sotsiaalsest ettevõtlusest, kus tänapäeva linnaruumi teemasid käsitlevaid retki juhivad ekspertidest entusiastid, kes katsetavad koos retkelistega eri liikumisviise, kaardistavad linnaruumis ajalookihte ning viivad retkelised kokku kohalike tegijatega.Avalike retkede puhul sünnivad ideed tihti koostööst või reageeringutest linnaruumis toimuvale, nagu Kasutu linna retkede sari Tallinna tühjades majades, kus vaatasime tühjana seisvale linnale näkku, diagnoosisime, kas tegemist on tõsise ruumilise probleemiga või üksikute valulike näidetega. Kasutu linna seeriast kasvasid välja teised retked, näiteks retk sellel suvel endisesse relvatehasesse Arsenal, kus ajaloo ja linnaruumi arengute kõrval rääkisid tulevikuplaanidest kohalikele elanikele objekti arendajad. See on hea näide sellest, kuidas retk on vorm, millega erinevaid sihtgruppe kokku tuua ja ühiselt oma elukeskkonna teemal rääkida. Avalike retkede kõrval pakume tellimusretke.
   
  Linnaretk
  Haapsalu 
  Läänemaa Giidide Ühingu eestvedamisel saab külastada 1,5–2tunnistel ekskursioonidel Haapsalu Piiskopilinnust, vana raekoda, tsaar Peeter I ja kunstnik Ilon Wiklandi maja, promenaadi ja kuursaali, samuti raudteejaama ja Kiltsi lennuvälja. Hind: sõltub külastatavatest paikadesthttp://giid.laanemaa.ee
  Tallinn 
  Telliskivi linnaretkTelliskivi loomelinnaku koridorides, ruumides, hoovides ning katustel kolades tuleb juttu industriaalmaastiku minevikust, samuti uuritakse, kuidas toimetab Loomelinnak kinnisvaramudelina. Kestus 1,5–2 tundi. Hind: 7–10 eurot (sõltuvalt grupi suurusest)http://telliskivi.eu/et/linnak/linnakuretk
  Tallinna disainituuridViivad tutvuma põnevate disainikohvikute, -hotellide, -objektide, -poodide ja -muuseumitega:- Disainikohvikute ja -hotellide tuur: 9 km, läbitav päevaga, kavas 16 kohta. Nende seas on näiteks restoranid Neh, Chedi, Bocca, Kaerajaan, Hotel L’Ermitage jm.- Disainiobjektide, muuseumide ja galeriide tuur: 11 km, läbitav päevaga, kavas 12 kohta. Nende seas on A-Galerii, Tallinna sünagoog, Okupatsioonide muuseum, Katariina gild jm. - Disaini- ja moetuur: 23 km, läbitav maksimaalselt kahe päevaga, kavas 24 kohta. Nende seas on Reet Ausi stuudio, Arteljee, Aquator, Thulema, Les Petites’ disainibutiik jm. Hind: tasuta Lisainfo: abiks äpp D-kaart, mis peale disainiobjektide asukohtade ja pildimaterjali sisaldab ka viiteid Eesti kultuuriinimeste koostatud tuuridele ja lemmikkohtadele. Tasuta allalaaditav App Store’ist ja Google Playst. www.disainikeskus.ee  
  Tallinna arhitektuuri­ekskursioonidTutvustatakse linna arhitektuuristiile – nõukogude arhitektuuri tippteostest moodsamate majade (vaata ka kaarti artikli juures) ning laste­programmini välja. Reisid kestavad 2–4 tundi ja maksavad 20–30 eurot, sõltuvalt transpordist.
  Tallinna kummitustuur Jalgsituur Tallinna vanalinnas. Räägitakse kummitustest, paikadega seotud legendidest ja vanadest müütidest. Hind: 13 eurotLisainfo: regulaarselt toimuvad tuurid on inglise keeles. Eratuure korraldatakse erinevates keeltes. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Pankroti veerel ettevõtja: kui tuleb süüa *****, ära näksi!
Suurtesse raskustesse sattunud Imepilt Studiose asutaja Almondi Esco kirjutab avameelselt, millest ta unistas ettevõtet asutades, mida hakkas tundma asjade arenedes ning kuidas mõtleb praegu.
Suurtesse raskustesse sattunud Imepilt Studiose asutaja Almondi Esco kirjutab avameelselt, millest ta unistas ettevõtet asutades, mida hakkas tundma asjade arenedes ning kuidas mõtleb praegu.
Aktsiaturgude suurim risk ei pruugi olla omikrontüvi
Aktsiainvestoritel on tõenäoliselt suuremaid asju kui omikrontüvi, mille pärast muretseda, ütlevad Morgan Stanley analüütikud.
Aktsiainvestoritel on tõenäoliselt suuremaid asju kui omikrontüvi, mille pärast muretseda, ütlevad Morgan Stanley analüütikud.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Nädala lood: töötajad langevad kiusu ohvriks ja uued ideed otsivad investoreid
Selle nädala olulisemate teemade hulka jõudsid töökius, hulk investeerimisideid ja tuntud pangajuhi hoiatus kinnisvaraturul toimuva kohta.
Selle nädala olulisemate teemade hulka jõudsid töökius, hulk investeerimisideid ja tuntud pangajuhi hoiatus kinnisvaraturul toimuva kohta.