• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Algas valuutasõdade uus ajastu

  Üleilmsed valuutasõjad on taas valla puhkenud, et võidelda aeglustuva majanduskasvuga.

  Euroopa Keskpank kärpis läinud nädalal intressimäära. Investorid ütlevad, et üks eesmärk oli piirata ­euro kallinemist – valuuta oli tugevnenud parimale tasemele pärast 2011. aastat. Samal päeval teatas Tšehhi keskpank, et sekkub esmakordselt 11 aasta jooksul valuutaturule, et nõrgendada oma krooni. Uus-Meremaa teatas, et võib edasi lükata intressitõusu, et pidurdada sealse dollari tõusu. Austraalia keskpank hoiatas, et Austraalia dollar on ebamugavalt kallis.
  Merk Investmentsi fondijuht Axel Merk ütles Boombergile, et muretseb riikide otsuse pärast oma valuutad madalal hoida. Ta märkis, et isegi ­Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi püüdis eurot alla rääkida.
  “Me näeme valuutasõdade uut ajastut,” ütles Bank of New York Melloni valuutastrateeg Neil Mellor.
  Nõrk majandus ja tagasihoidlik inflatsioon. Deutsche Banki G10-maade valuutastrateeg Alan Ruskin ütles, et maailmas on paigad, kus majandus on halvas seisus ja kus juba on vähene inflatsioon. “Jaapan oli selles olukorras rohkem kui 20 aastat. Keegi ei soovi seda korrata. Draghi kõne näitas, et nad võtavad inflatsiooni kadumist väga tõsiselt. Sama on lugu Tšehhiga.”
  Tšehhi keskpanga juht Miroslav Singer lubas jätkata Tšehhi krooni müüki seni, kuni on tarvis, et elavdada majandust.
  Euroopa ettevõtted kannatavad. Euroopa ette­võtted alates Lufthansast kuni Louis Vuittonini on III kvartali tulemusi avaldades nurisenud kalli  euro pärast. Napoleon III naisele käekoti valmistanud Prantsuse luksuskaupade firma Louis Vuitton teatas, et on selle aasta euro-jeeni avatud riskist katnud 90% ja tuleva aasta omast 66%.
  Samal ajal kui Euroopa keskpank rahapoliitikat lõdvendab, ei ole USA keskpank rahatrükki vähendanud, kuna majandus on liiga nõrk, et ise jalul püsida. Ka Jaapani keskpank trükib usinalt raha. Lõuna-Korea rahandusministeerium kardab, et rahatrükk muutub karjakäitumiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rahvuslik projekt: päästame keskealised põdurate liigast
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Cathie Woods ostis üle miljoni Twitteri aktsia peale selle juhi vahetust
Cathie Woodi ARK Investment Management ostis rohkem kui miljon Twitter aktsiat päev pärast seda, kui Jack Dorsey sotsiaalvõrgustiku tegevjuhi kohalt astus,
Cathie Woodi ARK Investment Management ostis rohkem kui miljon Twitter aktsiat päev pärast seda, kui Jack Dorsey sotsiaalvõrgustiku tegevjuhi kohalt astus,
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.