• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eurotsoon valmistab analüütikutele muret

  Aasta keskpaigas, kui eurotsooni majandus kasvule pöördus, näisid halvad uudised seljataha jäävat. Kuid nüüd hoiatavad analüütikud, et eurotsooni halvad päevad võivad tagasi tulla.

  Teises kvartalis väljus 17 riiki ühendav rahatsoon oma eksisteerimisea pikimast majanduslangusest, mis kestis 18 kuud. Teises kvartalis kasvas eurotsooni SKP võrreldes esimese kolme kuuga 0,3 protsenti. Peaaegu kõigis eurotsooni riikides jätkus oktoobris tootmise kasv.
  Homme võivad eurotsooni äsjatärganud lootused saada aga löögi, kuna avaldatakse ­eurotsooni kolmanda kvartali majanduskasv. Analüütikud ütlesid CNBC-le, et ootavad kasvu aeglustumist. Daiwa Capital Marketsi analüütik Emily Nicol arvab, et eurotsoon kasvab kolmandas kvartalis 0,2 protsenti, kuna jätkuvalt on kasvu negatiivselt mõjutamas perifeeriariikide Kreeka, Itaalia ja Hispaania raskused. “Perifeeria jääb järgnevateks kvartaliteks majanduskasvu takistuseks,” ütles Nicol. “Lähiajal praegune taastumistempo säilib ega kiirene.”
  Tugev euro valmistab muret. IHS Global ­Insighti Euroopa peaökonomist Howard Archer prognoosib euroalale kolmandas kvartalis samuti 0,2protsendilist kasvu. “Kuna ühisrahaliidu majanduskasv on väga tagasihoidlik, on kasvul raskusi hoogu sisse saada,” ütles Archer, kes hoiatas, et sisenõudlus jääb eelarvepoliitika, kõrge töötuse ja väikse palgakasvu tõttu piiratuks. “Euro­tsoon jääb haavatavaks tagasilöökidele ja igasugustele šokkidele. Me usume, et kasv jääb mõneks ajaks piiratuks,” lisas ta.
  Lisaks analüütikute tumedates toonides arvamustele on ka mitu Euroopa suurimat ettevõtet teatanud tulemustest, mis on ootustele alla jäänud. Teisipäeval teatas Vodafone, et kolmandas kvartalis vähenes majandusolude tõttu Euroopas käive. Euroopa suurima postifirma Deutsche Posti kasum ja käive jäid analüütikute ootustele alla.
  Euroopa firmadele teeb muret ka euro kursi tugevnemine. Seetõttu langetas Euroopa Keskpank eelmisel nädalal baasintressi 25 baaspunkti võrra, 0,25protsendini. EKP loodab sellega vähendada ka deflatsiooniriski.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.