• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Paplavskis: kokkuhoidvad ettevõtjad loovad eelise

  Eesti majandust ei suudeta sageli võtta päris majandusena, sest see on nii väike, kuid ühiselt probleeme lahendavad ettevõtjad moodustavad väikses riigis tugeva konkurentsieelise, ütles Aeroc Jämerä omanik Ivar Paplavskis.

  "Eesti majandus on lahustunud nii Baltikumis kui Skandinaavias, seda ei suudeta võtta vaid Eesti tasandil justkui päris majandusena, kuid ettevõtjana tulebki Eesti majandust käsitleda vähemalt koos Peterburi ja Baltikumiga. Ka kõik riskikapitalistid tulevad ju välismaalt. Ideaalne oleks lihtsalt tasakaal, kus rahvuslik kapital jääks ikkagi peale," sõnas Paplavskis.
  "Kui me oleme sündinud Eestis ja meie lapsed käivad siin laulupeol, siis kus mujal me veel äri ajama peaksime kui ikka siin? Kui tekib võimalus Eestis tegutseda, siis tuleb seda kasutada," märkis ta Äripäeva investeerimiskonverentsil "Rahvusliku kapitali ärkamisaeg".
  "Väliskapitali seisukohast lähevad mõnel juhil mõnes maailma kontoris jalad maast lahti, mõeldes, et selles riigis polegi meil veel lippu, kuid meie jaoks peaks see olema prioriteet," lisas Paplavskis.
  "Kui mõelda, mis võiks olla Eesti konkurentsieelis suurte majanduste ees, siis suuremates ühiskondades ilmselt ei kogune ettevõtjad naljalt üheskoos foorumile, et kõigi ees seisvaid probleeme üheskoos lahendada. Vaevalt näiteks Vene või Ukraina ettevõtjad niimoodi kokku hoiavad, aga meie väiksel rahvusel on see eelis olemas," ütles Paplavskis.
  Pikemalt saab investeerimisfoorumil räägitust lugeda esmaspäevasest Äripäevast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.