• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saab jätkab autode tootmist

  Alates tänasest taaskäivitus Rootsis Trollhättanis Saab 9-3 Aero Sedan tootmine, kirjutas BBC.

  Saab läks pankrotti 2011. aasta detsembris, kuid selle ostis eelmisel aastal ära Hiina-Rootsi investeerimisgrupp National Electric Vehicle Sweden (NEVS).
  Saabi saatus on viimastel aastatel olnud keeruline. Kui 1989. aastal ostis General Motors 50protsendilise osaluse Saabist ning omandas täieliku kontrolli 2000. aastal, siis pärast GMi pankrotikaitse avaldust 2009. aastal oli Ameerika autotootja sunnitud Saabist loobuma. GM müüs Saabi Hollandi autotootjale Spyker, mis eelmise aasta juunis müüs Saabi edasi NEVSile.
  Praegu toodetakse tagasihoidlik kogus autosid. Saabi kõneisiku Mikael Östlundi sõnul ei ole nad suuri prognoose teinud. „Me ei taha anda lubadusi või teha prognoose, mida täita ei suuda,“ ütles ta.
  Saab 9-3 Aero Sedan on bensiinimootoriga mudel, kuid elektrimootoriga versioon peaks juba varsti turule jõudma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.