• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Analüütikud muutsid hinnangut Baltikale

  Nii LHV kui ka Swedbank tegid muudatusi rõivafirma Baltika aktsia hinnasihis ning soovituses. Kuigi LHV jäi oma ostusoovitusele kindlaks, muutis Swedbank oma müügisoovituse “neutraalseks”. Seda küll seetõttu, et Baltika aktsia oli juba piisavalt palju langenud.

  Poole aastaga on Baltika aktsia kukkunud üle 40 protsendi, 0,93 eurolt 0,530 eurole, mis on selle aasta kõige madalam hind. LHV kirjutas analüüsis, et Baltika 2013. aasta kolmanda kvartali tulemused kujunesid umbes 0,8 miljoni ­euro suuruse kahjumiga pettumuseks. “Ootame 2013. finantsaasta käibele 4,4protsendilist kasvu, 58,8 miljoni euroni. See on umbes 1 protsent alla meie eelmist prognoosi. Ettevõte lõpetab selle aasta väiksemate marginaalidega,” ütles LHV, kes säilitas Baltika aktsiale ostusoovituse, kuid langetas aktsia õiglase väärtuse vahemiku 0,90–1 eurolt 0,75–0,85 eurole, mis on umbes 40–59% üle 0,535 euro hinna.
  LHV prognoosib Baltika selle aasta puhaskasumiks 0,3 miljonit eurot ja järgmise aasta puhaskasumiks 1,3 miljonit eurot.
  Nähakse paranemist. Kolmanda kvartali aruandes ütles Baltika, et lisaks soojale sügisele on tarbijate käitumist mõjutanud ebakindlus ja majanduskliima halvenemine Venemaal ja mõningal määral ka Baltimaades.
  Swedbank on oma hinnangutes Baltika kohta pessimistlikum olnud. Isegi siis, kui Baltika aktsia kauples 0,90 eurol, soovitas pank aktsiat müüa. Nüüd tõstis Swedbank müügisoovituse “neutraalseks”, kuna aktsia hind on juba piisavalt palju langenud  – aktsia kukkus läbi Swed­banki 0,55eurosest hinnasihist.
  “Me ootame, et neljas kvartal tuleb samuti võrdlemisi nõrk, kuid näeme 2014. aastal Baltika kasumimarginaale paranemas. Seda toetab jätkuvalt madal puuvilla hind, kontrolli all tööjõukulud, pisut paranenud Venemaa tarbijate kindlustunne koos tugevneva rublaga ja müügiefektiivsuse paranemine Baltimaades,” teatas Swedbank.
  2014. aasta käibeks ootab Swedbank 62,8 miljonit eurot ja EBITDAks 3,3 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Euroopa aktsiaturud taastuvad eelmise nädala järsust langusest Baltikumis langus
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Põllumajanduse esindajad kritiseerivad valitsuse kliimaseisukohta
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.