5. detsember 2013 kell 21:00

Analüütikud muutsid hinnangut Baltikale

Nii LHV kui ka Swedbank tegid muudatusi rõivafirma Baltika aktsia hinnasihis ning soovituses. Kuigi LHV jäi oma ostusoovitusele kindlaks, muutis Swedbank oma müügisoovituse “neutraalseks”. Seda küll seetõttu, et Baltika aktsia oli juba piisavalt palju langenud.

Poole aastaga on Baltika aktsia kukkunud üle 40 protsendi, 0,93 eurolt 0,530 eurole, mis on selle aasta kõige madalam hind. LHV kirjutas analüüsis, et Baltika 2013. aasta kolmanda kvartali tulemused kujunesid umbes 0,8 miljoni ­euro suuruse kahjumiga pettumuseks. “Ootame 2013. finantsaasta käibele 4,4protsendilist kasvu, 58,8 miljoni euroni. See on umbes 1 protsent alla meie eelmist prognoosi. Ettevõte lõpetab selle aasta väiksemate marginaalidega,” ütles LHV, kes säilitas Baltika aktsiale ostusoovituse, kuid langetas aktsia õiglase väärtuse vahemiku 0,90–1 eurolt 0,75–0,85 eurole, mis on umbes 40–59% üle 0,535 euro hinna.

LHV prognoosib Baltika selle aasta puhaskasumiks 0,3 miljonit eurot ja järgmise aasta puhaskasumiks 1,3 miljonit eurot.

Nähakse paranemist. Kolmanda kvartali aruandes ütles Baltika, et lisaks soojale sügisele on tarbijate käitumist mõjutanud ebakindlus ja majanduskliima halvenemine Venemaal ja mõningal määral ka Baltimaades.

Swedbank on oma hinnangutes Baltika kohta pessimistlikum olnud. Isegi siis, kui Baltika aktsia kauples 0,90 eurol, soovitas pank aktsiat müüa. Nüüd tõstis Swedbank müügisoovituse “neutraalseks”, kuna aktsia hind on juba piisavalt palju langenud  – aktsia kukkus läbi Swed­banki 0,55eurosest hinnasihist.

“Me ootame, et neljas kvartal tuleb samuti võrdlemisi nõrk, kuid näeme 2014. aastal Baltika kasumimarginaale paranemas. Seda toetab jätkuvalt madal puuvilla hind, kontrolli all tööjõukulud, pisut paranenud Venemaa tarbijate kindlustunne koos tugevneva rublaga ja müügiefektiivsuse paranemine Baltimaades,” teatas Swedbank.

2014. aasta käibeks ootab Swedbank 62,8 miljonit eurot ja EBITDAks 3,3 miljonit eurot.

Hetkel kuum