Toonekurg: kasv puudub

Marta Jaakson 06. jaanuar 2014, 17:06

Auto Forte Tallinn OÜ juhatuse esimees Raido Toonekurg leiab, et 5protsendine autoturu kasv ei ole kasv.

„AMTELi tulemus iseloomustab väga selgelt meie praegust turgu, sisuliselt kasv puudub. See on sisuliselt samas suurusjärgus nagu oli aastal 2005,“ kommenteeris Toonekurg. Ta lisas, et samasuguses mahus autosid müüdi 2005 aastal, 2012. ja 2013. aastal ning müüakse ka 2014 aastal. Auto Forte suutis aga turu üldist kasvu kordades ületada. Toonekure sõnul kasvas nende müük lausa 30 protsenti.

Alanud aastal on tema hinnangul oodata aga nullkasvu - müüakse ligi 20 tuhat sõiduautot. Kasvu näeb ta aga kasutatud sõidukite turul, kus maksuameti tubli töö tulemusena võiks toimuda turu korrastamine ning inimesed hakkavad kasutatud autosid ostma rohkem ametlikest esindustest.

See, et autoturul suurt kasvu ei ole, on Toonekure hinnangul seoses tänase majandusolukorraga, kus tema hinnangul täna samuti kasvu ei ole. „Ei ole majandusmootoreid Eestis, on väikseid eksportijaid, aga tervet majandust vaadates suurt hüppelist kasvu ei ole,“ hindas ta.

AMTEL teatas, et võrreldes 2012. aastaga tõusis eelmisel aastal uute sõiduautode müük 4% võrra ja tarbesõidukite müük 8%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. January 2014, 17:06
Otsi:

Ava täpsem otsing