Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Silmeti uus võimalus

  Pika auditi tulemusena sai Molycorp Silmet sertifikaadi, mis kinnitab, et ettevõtte tooraine ei ole pärit konfliktipiirkonnast. See annab firmale võimaluse siseneda elektroonikasektorisse.

  Sel nädalal sai haruldaste metallide ja muldmetallide töötleja suurepärase uudise – suvel alanud auditi tulemusel anti välja sertifikaat, mis kinnitab, et ettevõttes kasutatav tooraine on saadud vastutustundlikul teel, mitte konflikti abil, kasutades relvastatud jõudu.  See annab ettevõttele usaldusväärsust ja võimaluse hõlpsamalt uusi kliente juurde saada.
  Ettevõtte juht David O’Brock-Kaljuvee rääkis, et mullu hakkas USAs kehtima Dodd-Franki seadus, mille kohaselt peavad kõik need firmad, kes kasutavad nn konflikti-mineraale: tantaali, tina, volframit ja kulda, igal aastal börsile aru andma, kas nad kasutavad konfliktivaba toorainet. See on ajendatud kongressi murest, et Kongo Demokraatlikust Vabariigist ja seda ümbritsevatest riikidest (nn DRC-riigid) pärit mineraalid aitavad finantseerida sealset äärmiselt vägivaldset konflikti.
  Auditi läbimine tähendab O’Brocki sõnul seda, et ettevõtte kliendid võivad puhta südametunnistusega nende toodangut osta. Ühtlasi annab sertifikaat ettevõttele kindluse, et neil on võimekust siseneda elektroonikatööstusesse, mis seni oli pigem välistatud.
  „Kuna me ei teadnud, kas suudame siin piisavalt kvaliteetselt toota, siis me ei proovinud ka. Nüüd me teame ja miks mitte proovida,“ rääkis O’Brock. „Meil on väga head seadmed, väga hea labor ja me teame täpselt, mida me suudame toota, seega suudame seda ka klientidele tõestada ja saame selles valdkonnas müüa.“
  Ettevõtte juhile tähendab see kiiret aega – järgmisel nädalal algab tihe ülemaailmne müügitöö, mis kestab suveni. Potentsiaalsed kliendid on USAs, Euroopas ja Aasias – Jaapanis, Hiinas, Tais.
  Konkurents on elektroonikasektoris tihe, sertifikaadi saajaid on hetkel 24, kuid nimekiri pikeneb pidevalt.
  Sertifikaati annavad välja Electronics Industry Citizenship Coalition (EICC) ja Global E-Sustainability Initiative (GeSI).
  EICC koondab maailma juhtivaid elektroonikatootjaid ja neile materjale valmistavaid ettevõtteid, kelle eesmärk on edendada sotsiaalset, eetilist ja keskkonnaalast vastutust ülemaailmses tarneahelas. GeSI eesmärk on tagada jätkusuutlik areng kiiresti muutuvas info- ja telekommunikatsioonisektoris.
  Molycorpil väga hästi ei lähe ja ettevõte on kahjumis, kuigi eelmise aasta kolmandas kvartalis käive kasvas ja kahjum kahanes. Sillamäel tegutseval Silmeti üksusel on läinud O’Brocki hinnangul üsna hästi. Ta ütles, et ettevõte on suurendanud tootmisvõimsust just muldmetallides ja sel aastal tahetakse võimsust ja efektiivsust veelgi suurendada.
  „Selle aasta investeeringud lähevad selleks, et saaksime rohkem vastu võtta Ameerika toorainet. Toorained, mis maailmast tulevad, on erinevad, sest need tulevad erinevatest kividest, nii et selleks tuleb meil oma süsteeme lihvida,“ kirjeldas O’Brock.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
USA aktsiad panid kehvale poolaastale punase punkti
USA peamised aktsiaindeksid lõpetasid juuni viimase kauplemispäeva miinuses, pannes punase punkti 52 aasta kõige kehvema tootlusega poolaastale.
USA peamised aktsiaindeksid lõpetasid juuni viimase kauplemispäeva miinuses, pannes punase punkti 52 aasta kõige kehvema tootlusega poolaastale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Krimelte tegi mullu rekordkäibe, tänavust aastat varjutavad aga tumedad pilved
Ehitusmaterjalide tootja ja turustaja Krimelte ehk Wolf Groupi käive jõudis mullu 138 miljoni euroni, aasta varem oli see 111 miljonit eurot. "Suutsime paindliku ja kiire reageerimisega keerulises ärikeskkonnas omi seatud sihte ületada," ütles grupi juhatuse liige Peeter Tohver.
Ehitusmaterjalide tootja ja turustaja Krimelte ehk Wolf Groupi käive jõudis mullu 138 miljoni euroni, aasta varem oli see 111 miljonit eurot. "Suutsime paindliku ja kiire reageerimisega keerulises ärikeskkonnas omi seatud sihte ületada," ütles grupi juhatuse liige Peeter Tohver.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.