Alyona Stadnik • 6. veebruar 2014 kell 9:39

President saab uue residentsi

Valitsus kiitis täna heaks Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) aktsiakapitali suurendamise ja riigivara üleandmise eelnõu, mille kohaselt võtab RKAS kultuuriministeeriumilt üle kaks kinnistut Tallinnas Vabaõhumuuseumi teel.

"Sinna on planeeritud Vabariigi Presidendi residents," selgitas rahandusminister Jürgen Ligi. "Ei tee seda praegusele presidendile ega tee ka iseendale." Ligi sõnul ei vasta praegune Kadriorus asuv residents tingimustele.

Presidendi kantselei koostöös RKASiga on juba alustanud ettevalmistusi Vabaõhumuuseumi tee 10 kinnistule Vabariigi Presidendi residentsi rajamiseks. Teine kõnealune kinnistu, Vabaõhumuuseumi tee 8, on koormatud hoonestusõigusega Rocca al Mare Kooli ASi kasuks tähtajaga 99 aastat.

Vabaõhumuuseumi tee 10 oli riigiasutuse Eesti Vabaõhumuuseum valduses. Seoses riigiasutuse tegevuse lõpetamisega alustas selle aasta 1. jaanuarist tegevust SA Eesti Vabaõhumuuseum, kellele see kinnistu ei ole vajalik.

Rahandusministrit volitatakse riigi esindajana hääletama RKASi aktsionäride üldkoosolekul aktsiakapitali suurendamise poolt 1 024 000 euro võrra 10 240 uue 100eurose nimiväärtusega aktsia väljalaskmise teel. Riigi omandatavate uute RKASi aktsiate valitsejaks määratakse rahandusministeerium.

Hetkel kuum